Haberler

Ukrayna'nın hızlandırılmış NATO üyeliği başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıt

Güncelleme:

Rusya lideri Putin'in 4 bölgeyi ilhak kararına karşı hızlandırılmış NATO üyeliği için başvuran Ukrayna, ABD'den beklediği desteği göremedi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Ukrayna'nın NATO üyelik başvurusunun başka bir zaman ele alınması gerektiğini, şu anda en önemli yardımın sahada destek olduğunu kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Zaporijya, Donetsk, Luhansk ve Herson'un ilhakını onaylayan anlaşmaları imzaladı.

KINAMA MESAJLARI VE YAPTIRIMLAR GELDİ

Rusya'nın ilhakı Batı'da büyük bir tepkiyle karşılanırken başta Ukrayna olmak üzere, Avrupa Birliği (AB), ABD, Yunanistan, İsrail, Polonya ve birçok ülkeden art arda kınama mesajları ve yeni yaptırımlar geldi.

Ukrayna'nın hızlandırılmış NATO üyeliği başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıt

ZELENSKİ'DEN KARŞI HAMLE

Putin'in tepki çeken hamlesine Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den karşı hamle gecikmedi. Ülkesinin NATO'ya başvuru belgesini imzalayan Zelenski, "Hızlandırılmış NATO üyeliği için resmen başvuru yaptık." dedi.

ABD PEK ILIMLI BAKMIYOR

Ukrayna cephesinden gelen bu hamleyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "ABD uzun yıllardır NATO'nun açık kapı politikasını destekliyor. NATO üyeliğine yönelik kararı, 30 müttefik ve katılmak isteyen ülke kendi arasında alır. Ukrayna'ya yardımların en iyi yolunun doğrudan sahaya yardım olduğu görüşündeyiz ve NATO'ya üyelik başvurusu başka bir zaman ele alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

STOLTENBERG: UKRAYNA'NIN KENDİ YOLUNU SEÇME HAKKI VAR

Öte yandan Putin'in ilhak kararıyla ilgili NATO da sessizliğini bozdu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakının gayrimeşru ve yasa dışı olduğunu aktardı. Stoltenberg, Ukrayna'nın üyelik başvurusu hakkında, "Ukrayna'nın kendi yolunu, ne tür bir güvenlik düzenine gireceğini seçme hakkı vardır." dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Nato Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (34)

seyfullah aydın:

suriyede rus uçağını düşürdüğümüzde bize bir şey olursa beşinci maddeyi işletmiyeceğiz başınızın çaresine bakın demişlerdi nato sedece emperyalist devletleri korumak için kurulmuş bir kuruluştur bize hiç bir faydası yok aksine bizim için tehtid olan yapılanmadır

237
21
yanıtYanıtla
Bülent Levent:

bir ukraynalının söylediklerini yazıyorum ... bir komedyeni seçtik ve şimdi ise komediyi izliyoruz

187
25
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Bence trajediyi izliyorlar !

yanıt33
yanıt5
Sessiz Sessizz:

Bu surecte en akilli davranan Turkiye oldu. Ne Rusyayi uzaklastirdi ne Ukraynayi. Harika politika izledi.

186
12
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

amerikanin oyunlari kiskirt birbirine öldürt sonra baris ödülünü dagit kendin çevrenin bozuk dengesinden faydalan

178
4
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

amerikanin kalles oldugunu Müslümanlar çok Iyi biliyor simdi sira yandaslarinda

142
21
yanıtYanıtla
Buba Nasler:

Yunan kendi sonunu izlesin

150
7
yanıtYanıtla
Orhan :

Zelenski demek ki gerçek hayat ile sahne hayatı bir olmuyormuş artık Ukrayna halkına daha fazla zarar vermeden o koltuğu bırakman yapacağın en mantıklı karar olur

119
25
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Güvenme bidona cunku herif bir bunak; bir dediği ötekini tutmaz.

131
10
yanıtYanıtla
Hüseyin Güzelaydın:

ABD ye güvenerek iş yapan çoğu ülke ve terörist grup hep aynı sonuca çıkar. Ukrayna'da olanların ABD zerre umrunda değil ABD Ukrayna üstünden Rusya ya göz dağı veriyor olan askerlere ve masum insanlara oluyor.

134
4
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title