Haberler

Ukrayna'nın Buça şehrinde yanan zırhlı araçlar ve evler dikkati çekiyor

Güncelleme:

Rusya'nın 24 Şubat'ta saldırı başladığı Ukrayna'nın başkenti Kiev bölgesinde yer alan ve Ukrayna ordusunun yeniden kontrolü sağladığı Buça ve Gostomel'de yanmış çok sayıda zırhlı araç dikkati çekti.

Rusya'nın 24 Şubat'ta saldırı başladığı Ukrayna'nın başkenti Kiev bölgesinde yer alan ve Ukrayna ordusunun yeniden kontrolü sağladığı Buça ve Gostomel'de yanmış çok sayıda zırhlı araç dikkati çekti.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Anadolu Ajansı (AA) ekibi, son iki güne kadar yoğun çatışmaların yaşandığı Buça ile Gostomel şehirlerini görüntüledi.

Kiev'e yakın, Buça ile Gostomel'de yanmış ve yok olmuş bina ve konutların yanı sıra özelikle çok sayda zırhlı araç enkazının bulunması dikkati çekiyor.

Yoğun çatışmalar altında kalan ve yanan zırhlı araçlar kullanılmaz hale gelirken sokak ve caddelerde kullanılmamış ve patlamamış mermi ve el bombaları bulunuyor.

AA muhabirine konuşan Gostomel bölgesi sakini Svetlana Bilik, bölgede yoğun çatışmaların yaşandığını, Ukrayna ordusunun buraya iki gün önce girdiğini ve artık kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Gelini ve bir arkadaşıyla üç kişilik bir ekip olarak Gostomel sokaklarını bisikletlerle tek tek gezerek hayatta kalan insanları aradıklarını anlatan Bilik, buldukları insanlara ilk yardım ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Rus ordusunun, savaşın ilk günlerinden itibaren Gostomel'e girerek savaş uçakları ve helikopterlerle saldırmaya başladığını kaydeden Bilik, şunları anlattı:

"Burada çok ciddi çatışmalar oldu. Saldırılar 25 Şubat'ta başladı. İlk patlamadan dolayı sabah saat 04.30'da uyandım, 06.30'da işe gittim. Yeniden füze saldırısı oldu ve eve gelip eşyalarımı topladım. Durum bir ara yine sakinleşti ve sonra saat 12.00'de yeniden başladı. İlk olarak helikopterler girdi bölgeye. Önce 27 helikopteri saydık, sonra sayıları 50'ye kadar çıktı. Sonra uçaklar göründü ve onlardan askerler paraşütle indi."

Şehirdeki çatışmalar sırasında Rus askeri tarafından çok sayıda sivilin öldürüldüğünü öne süren Bilik, öldürülen sivillerinin bazılarını tarlalarda toprağa verdiklerini söyledi.

Bilik'in gelini 22 yaşındaki Ruslana Parubchinko da burada gerçek bir savaşın yaşandığını ifade ederek, "Burada bildiğiniz gerçek savaş yaşandı. Gostomel'in, Kiev'in bölgesinde en sıcak noktalardan biri olduğu biliniyor. Yanımızda askeri üssü ve hava üssü var. Ruslar oraya girdi. İlk günden beri bizi işgal altında tuttular." diye konuştu.

Gostomel'de faaliyet gösteren yerel Askeri İdaresi Başkanı Taras Dumenko da şehir ve çevredeki köylerde kontrolü yeniden sağladıklarını belirterek "Bölge tamamen Ukrayna ordusunun kontrolün altında. Dünden beri polis birlikleri girdi buraya. İnsanları tahliye ediyoruz. İnsani yardımlar dağıtılıyor. Normal hayata dönemeye çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title