Haberler

Ukrayna'da Anayasa Komisyonu Toplandı

Güncelleme:

Poroşenko, Ukrayna halkının %90'ının ülkenin üniter yapısının korunmasından yana olduğunu belirterek "Ukrayna, üniter devlettir ve böyle kalacaktır." dedi.

Ukrayna'da Anayasa Komisyonu toplandı- Devlet Başkanı Poroşenko: - " Ukrayna, üniter devlettir ve böyle kalacaktır"- Başbakan Yatsenyuk: - "Ne Moskova ne de başka birileri, Ukrayna Anayasası'nın nasıl olacağı konusunda talimat verme hakkına sahiptir" Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna halkının yaklaşık yüzde 90'ının ülkenin üniter yapısının korunmasından yana olduğunu belirterek "Ukrayna, üniter devlettir ve böyle kalacaktır" dedi.Poroşenko, Anayasa Komisyonu'nun ilk toplantısında yaptığı konuşmada, anayasal reformlar ve yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Federe yapı fikrini "bulaşıcı hastalık" olarak nitelendiren Poroşenko, Ukrayna'nın zor günlerde birlik olduğunu görenlerin bunu bozmaya çalıştığını söyledi.Poroşenko, yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesinin federe yapıyla alakasının bulunmadığını, Ukrayna'nın üniter bir devlet olduğunu ve bundan sonra da böyle kalacağını belirterek Ukrayna halkının yaklaşık yüzde 90'ının üniter yapıyı desteklediğini ifade etti. Devlet Başkanı Poroşenko, yine de Anayasa Komisyonu'nun gerek duyması halinde devletin yapısıyla ilgili halk oylaması yapılmasına hazır olduklarını vurguladı.Başbakan Arseniy Yatsenyuk da toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya'nın anayasa konusunda Ukrayna'ya müdahale edemeyeceğinin altını çizdi. "Ne Moskova ne de başka birileri Ukrayna Anayasası'nın nasıl olacağı konusunda talimat verme hakkına sahiptir" diyen Yatsenyuk, Rusya'nın Minsk mutabakatı çerçevesinde üstlendiği sorumlulukları yerine getirmesini ve doğudaki yerel seçimlerin dürüst ve şeffaf yapılmasını beklediklerini belirtti. -Ukrayna'da Anayasa Komisyonu toplandı-Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko

Kaynak: AA / Güncel

Arseniy Yatsenyuk Petro Poroşenko Moskova Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Misafir:

Ya sen rusyadan yazıyorsun ANLAŞILAN kaç para alıyorsun bu yazılar için Satılmış . UKraynanın bu hale gelmesinin tek sebebi RUs yanlısı yanukoviç dir bu böyle biline . POroşenko Ukrayna''nın kurtarıcısının bu da böyle biline doktor.

0
0
yanıtYanıtla
DoktorcumMobil-IOS:

Siz bu ülkeyi ateş çemberine soktunuz. Halk %300 fakirleşti, Kırım elden gitti. Sanayi ve enerji bölgesi Donetsk elden gitti. 10 ayda Urayna parası dolar karşısında 8'den 32'ye çıktı. Hala boş boş konuşup Amerika'nın yalanlarına inanıyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title