Haberler

Uğur Okulları'ndan 'Türk Futbolu Nereye Gidiyor' Sempozyumu

TÜRK Futboluna iz bırakan sporcular "Türk Futbolu Nereye Gidiyor" adlı sempozyumda Uğur Okulları Ankara Yaşamkent Kampüsü'nde öğrencilerle buluştu. Türk Futbolunun değerlendirildiği söyleşide; gelecek neslin spor bilincini yükseltmek ve onlara spor alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla sporcular öğrencilerin sorularını cevapladı.

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Saffet Sancaklı, Teknik Direktör Giray Bulak, eski hakem Bünyamin Gezer, eski futbolcular Ceyhun Eriş, Baki Mercimek ve Zafer Şahin Uğur Okulları öğrencileriyle Yaşamkent Kampüsü'nde bir araya geldi.

Türkiye'nin en çok gol atan futbolcuları arasında olan ve şu anda milletvekili olan Saffet Sancaklı, " Türkiye'nin en çok gol atan 10 futbolcusu arasındayım şu anda da milletvekiliyim. Milletvekili olmamın en büyük sebeplerinden biriside bu edindiğim tecrübeleri ve edindiğim bilgilerin hepsini sizin gibi pırlanta gençlere verebilmek sizlere bir şeyler katabilmek ve bununla ilgili çalışmalar yürütebilmekti" dedi.

"BEŞİKTAŞ DİĞERLERİNDEN ÖNDE GÖZÜKÜYOR"

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Sancaklı'ya attığı gollerden en çok hangisini beğendiği soruldu. Sancaklı, "Görüntü olarak baktığınız zaman uzaktan ne güzel gol gibi gözüküyor ama inanın attığımız her gol bizi çok sevindiriyor. Ben milli takımda attığım golleri ayrı bir kefeye koyuyorum. 10 yaşımdan beri spor yapıyorum. 32 yaşına kadar 22 sene futbol oynadım bunun 15 senesini profesyonel olarak oynadım. Siz dışarıdan seyirci olduğunuz için olaylara farklı bakabilirsiniz. Allah bana nasip etti üç büyük takımda oynadım. İnanın hiçbir tanesinden fazla gönlüm yok ama reel olarak bu sene kim şampiyon olabilir diyorsanız Beşiktaş'ın oyuncu kadrosu ve yapısı diğerlerinden önde gözüküyor" dedi.

Sporun çok önemli bir şey olduğunu ve gelecek nesillere spor yapmayı sevdirmeyi hedeflediğini ve bu konu hakkında çeşitli projeler yaptığını dile getiren Sancaklı, şöyle devam etti;

"Bu güzel etkinliğe beni davet ettikleri için Uğur Okullarına çok teşekkür ederim. Biz de geldik burada çocuklar ile tecrübelerimizi paylaştık. Bizim de geçmişimizden dolayı birikimimizi mutlaka çocuklara aktarmamız gerekiyor. Spor çok önemli bir şey eğer spor yapabilen yeni nesil yaratabilirsek ileride çocukların önleri daha açık olacaktır. Bununla ilgili projeler yürütüyorum ve geliştiriyorum"

"ÇOCUKLARIMIZA SPORU AŞILAMAZSAK BU SORUNU AŞAMAYIZ"

Çocuklara sporun aşılanması gerektiğini dile getiren Teknik Direktör Giray Bulak, "Bugün Uğur Okullarında yapılan Hayallerini Al Uğura Gel Türk Futbolu Söyleşisi'nde çocuklar, nasıl futbol veya spor yapabileceklerini öğrendi. Türkiye'de futbol niye iyi yönetilmiyor, niye kötüye gidiyor, diye soran arkadaşlar oldu. Eğer çocuklarımıza sporu aşılamazsak bu sorunu aşamayız. Çok keyif aldık çok memnun olduk. İçinizde spor yapan var mı diye sorduk aşağı yukarı çocukların üçte ikisi elini kaldırdı. Hem okulun beden eğitimi dersine katılıyor, hem de lisanslı sporcular. Eğer biz onları spor alanlarına çekmezsek onları başka tarafa itmiş oluruz. Ben de üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Buraya geliş nedenim de budur. Ne kadar çocuğa sporu aşılayabilirsen o kadar çok çocuk kurtarmış olacağız, hem de Türkiye'yi daha iyi temsil etmiş olacağız" dedi.

Söyleşi sonrası sporcuların katılımı ve Yaşamkent Kampüsü Futsal takımı arasında gerçekleştirilen dostluk maçıyla etkinlik sona erdi.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saffet Sancaklı Giray Bulak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title