Haberler

Tuzla Yangınına İlişkin Kayalar Kimya'dan Açıklaması

Kayalar Kimya, geçtiğimiz hafta Tuzla'daki fabrikada çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Kayalar Kimya, geçtiğimiz hafta Tuzla'daki fabrikada çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı. Maddi hasarın çok büyük olduğuna dikkat çekilen açıklamada hem maddi hem manevi olarak bu felaketi karşılama gücünün mevcut olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Amacımız tüm çalışanlarımızı ve pazarda bize güvenen tüm distribütörlerimizi, bayilerimizi, bizi yıllardır tercih eden tüketicilerimizi ve tedarikçilerimizi mağdur etmemek ve en kısa zamanda üretime başlamaktır" denildi.

Kayalar Kimya'dan yapılan açıklama şöyle:

"Kayalar Kimya AŞ 35 yıllık bir geçmişe sahip olan köklü bir firmadır. Mobilya boya ve vernik üretiminde lider olan, bünyesinde GENÇ, DÜFA, GENÇ NOROO, KAYALAR HAMMADDE, KAYALAR AR-GE ve GRALSA markalarını bulunduran ve bu üretimlerini 40'ın üzerinde ülkeye ihraç eden ve birçok dünya boya devine üretim yapan, Türkiye'nin ilk 400 sanayi kuruluşunun içinde olan bir firmadır.

Tüm bu üretimlerimizi yaptığımız tesisimiz ve depolarımız, 7 Ağustos salı günü saat 10.00 sularında başlayan yangınla ofis ve Ar- Ge merkezi dışında tamamı maalesef yok olmuştur. Yangının çıkış nedeni henüz net değildir. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda belirlenecektir.

Fabrikamız 6 yıl önce devreye alınmış mobilya boya ve vernik üretim ve otomasyonu konusunda Avrupa'nın en iyi ilk iki fabrikasından biridir. Üretim yaptığımız maddeler, hızlı yanma ve parlama sebebi ile yüksek risk sınıfında olmasından dolayı, Kayalar Kimya tesisi inşa edilirken Avrupa ve Türkiye yangın standartları ve tedbirleri alınarak, binalar hem yangına iki saat dayanımlı 10 cm taş yünü özel paneller kullanılarak yapılmış, hem de yangın söndürme sistemleri üst düzeyde kurulmuştur.

Yangın başladığı andan itibaren önce kendi ekibimiz, daha sonra tüm İstanbul ve çevre illerden gelen yangın ekiplerinin özverili, yoğun çabalarına rağmen maalesef söndürülememiştir. Maddi hasar çok büyük olup, aldığımız tedbirlerden dolayı 350 kişinin çalıştığı bu tesiste hiç bir can kaybı olmaması sevindiricidir. Durumdan etkilenen sadece iki çalışanımız hafif yaralanmış ve yangının yaşandığı ilk gün hastaneden taburcu edilmişlerdir.

Kayalar ailesi olarak şuanda çok hızlı üretime başlamak için planlar yapmaktayız, önceliğimiz budur. Ailemizden, çalışanlarımızdan, bayilerimizden, dostlarımızdan gelen destekler bize daha da güç vermektedir. Ailemizin, hem maddi hem manevi bu felaketi karşılama gücü mevcuttur. Sigorta şirketimiz Axa Sigorta gerekli ziyaretleri yapmış olup, bize büyük destek vermektedir.

Bu üzüntülü dönemimizde tanıdığımız tanımadığımız, gördüğümüz göremediğimiz binlerce dostumuza, İstanbul Valiliğine, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve canla başla çalışan tüm bölgelerden gelen itfaiye ekiplerine verdiği destekler için müteşekkiriz.

Amacımız tüm çalışanlarımızı ve pazarda bize güvenen tüm distribütörlerimizi, bayilerimizi, bizi yıllardır tercih eden tüketicilerimizi ve tedarikçilerimizi mağdur etmemek ve en kısa zamanda üretime başlamaktır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

kayalar kimya istanbul türkiye tuzla Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title