Haberler

Turpçu'dan Madenciler Günü'nde "Taşkömürü" Çağrısı

CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Şerafettin Turpçu, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında taşkömürünün yeniden önem kazanması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Şerafettin Turpçu, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında taşkömürünün yeniden önem kazanması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Şerafettin Turpcu, "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Turpcu açıklamasında şunları ifade etti:

"Bugün '4 Aralık Dünya Madenciler Günü', emekçi insanların, madencilerin günü. Taşkömürünün can verdiği, gerçek bir emekçi şehri olan, hatta bir zamanlar "emeğin başkenti" olarak adlandırılan Zonguldak, ülkemizin bu anlamda sembol şehridir. İzlenen politikalarla taşkömürü üretimi Zonguldak ekonomisinin ana unsuru olmaktan çıkarılmış olsa da, Zonguldak bu emekçi ruhunu taşımaya devam etmektedir. Madenciler, bir ülkenin kaderini değiştiren insanlardır, çünkü maden emekçilerinin hayat hikayeleri fedakarlıklar üzerinedir. Madencilik hem doğal zorluklara hem de halkın ve ülkenin kaderinin değişmesi için verilen mücadeledir. Toz yutan, emeğini alın teriyle kazanan bu emekçilerimizin bu gününü daha fazla önemseyerek kutlamamız gerekmektedir. Bu emekçilerimizi yanlızca yaşanan kazalarda anarsak, bu mesleğin ruhuna yapabileceğimiz en büyük haksızlık olur. Madenci emeğin, zorluğun sembolüdür bu hiç bir zaman unutulmamalıdır. Yaşanan kazalar, ölümler bu mesleğin kaderi değildir, olmamalıdır. Madenciliğin çağdaş koşullarda yapılmasını sağlayacak şartların oluşturulması, denetimlerin daha sık yapılması, emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gerekli düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. Biz, Zonguldak ilimizde taşkömürü üretiminin yeniden ayağa kalkması için gerekli çalışmaların içinde olacağız. Taş kömürü, sadece Zonguldak için değil Türkiye için çok önemli bir meseledir. Bu önemin farkında olarak, mevcut yanlışlıkları gidermek için ve eskiden madencilerin hayat verdiği Zonguldak ilimizde, taş kömürünün yeniden hakettiği önemi kazanması için her türlü girişimde bulunacağız. Yaşadığımız acı olaylar nedeniyle kaybettiğimiz tüm maden şehitlerimizi saygıyla anıyor, maden emekçilerimize kazasız günler diliyor, tüm dünya madencilerinin '4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü'kutluyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Madenciler Günü Şerafettin Turpcu Madenciler Günü Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title