Haberler

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, kent meydanına köpeği için 6 metrelik heykel dikti

Güncelleme:

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Aşkabat'ta köpeği Alabay için bir heykel dikti. 6 metrelik heykelin açılışı büyük bir törenle gerçekleştirildi.

Türkmenistan lideri Gurbangulu Berdimuhamedov, ulusal olarak saygı duyulan Alabay köpeğini bir heykelle onurlandırma sözünü yerine getirdi. Heykelin açılışı büyük bir törenle yapıldı. Türkmenistan'ın medyası, 6 metrelik heykelin haysiyet ve kendine güveni yansıttığını yazdı.

ALABAY ÜZERİNE KİTAP YAZMIŞTI

Köpeklere düşkünlüğü ile tanınan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, geçtiğimiz yıl Alabay ırkı üzerine yayımladığı kitabında, günümüz Türkmen ataların "mutluluklarını Alabay'da" gördüklerini açıklamıştı. Kültür bakanlığı şimdilerde Alabay için UNESCO maddi olmayan miras teklifi hazırlıyor.

Alabay; Orta Asya toplulukları tarafından yaygın olarak kullanılan doğal bir köpek ırkıdır.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, kent meydanına köpeği için 6 metrelik heykel dikti

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkmenistan Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500

Yorumlar (31)

meczup:

allahtan tek adam olarak sadece bir köpek heykeli dikmiş başka bir ülkenin tek adamı gibi yap işlet mahvetle geçilmeyen yol ve köprülere 25 seneliğine geçiş garantisi vermemiş

15
18
yanıtYanıtla
demedi deme:

Ağaç geldin odun gideceksin.

yanıt6
yanıt9
gökhan:

50-60 sene önce deden de babana bu kadar geniş yolları yapıp, milletin parasını çarçur ediyorlar diyordu. şimdi sıkışık trafikte o zaman ki yönetimin yolları daha geniş yapmadığı için küfür ediyorsan. dedene ve babana küfür ediyorsun demektir. bilmem anlatabildim mi?

yanıt6
yanıt8
MERSİN 33:

Çok hainsin MECZUP . Yapılanları inkar etme . Gözüne dizine durur . HANİ , MÜŞTERİ GARANTİLİ HASTANELERİ NEDEN YAZMADIN ? YOLCU GARANTİLİ HAVA YOLLARINI NEDEN YAZMADIN ? Yüzüne tükürülecek adamsın (!)

yanıt7
yanıt5
meczup:

çok özür dilerim havaalanı derken kütahyadaki neredeyse türkiyedeki yolcu sayısı kadar garanti verilen ama mühtiş . . . . zarar eden zafer havaalanını zikredemiyim ben kimseyi iyi bir şey yaptığı için kötülemem aksine allah razı olsun der benden yaşça küçük olsa bile ellerini öper bundan şeref ve onur duyarım ama milletin parasını eşe dosta yandaşa peşkeş çeken israf edenin ve bunları savunanların benim gözümde gram değeri yoktur kendi paraları çoğaldıkça çoğalıyor milletin ise eksiliyor bu nasıl iş

yanıt4
yanıt0
angaralı:

yazıklar olsun sana milletin parasın çar çur etmeye hakkın yok

27
3
yanıtYanıtla
QONYALI:

NE YAPSAYDI EJDER MEYVELI SMUTHIMI ICSEYDI

yanıt1
yanıt3
Nigar:

Allah belanı versin gerizekalı başka diyecek söz kalmadı

20
7
yanıtYanıtla
Merdo:

Hiç ölmüyeceğini zannediyor herhalde gerizekalı herif. . . Halkı ülke dışında para kazanmak derdinde hele bu zalimin yaptığına bak. . .

21
3
yanıtYanıtla
AntiTLberat:

Allah belani versin

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title