Haberler

"Türkiye uyuşturucu cenneti" diyenleri terse düşürecek rakamlar! Uyuşturucuya bağlı ölümlerde ABD ile Türkiye arasında uçurum var

Güncelleme:

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Türkiye'yi "uyuşturucu cenneti" olarak lanse edenlerin iddialarını boşa düşürecek rakamlar açıkladı. Rakamlara göre uyuşturucuya bağlı ölümlerde son yıllarda ciddi miktarda düşüş var. Buna göre 2016 yılında uyuşturucudan ölenlerin sayısı 920 iken 2020 yılında bu sayı 314'e düştü. ABD'de ise 2020 yılında aşırı doz uyuşturucudan 93 bin kişi öldü.

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), geçtiğimiz yıl aşırı doz uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden Amerikalıların sayısını paylaştı. Koronavirüs salgınının büyük yıkımlara yol açtığı 2020'de 93 bin kişinin aşırı doz uyuşturucudan yaşamını yitirdiği ifade edildi.

AMERİKA'DA ÖLÜMLER GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE ARTTI

Raporda, 2019'da bu ölümlerin sayısının 72 bin olduğu, geçen yıl yüzde 29'lük artış kaydedildiği belirtildi. Geçen yıl koronavirüs nedeniyle ülke genelinde 378 bin kişinin hayatını kaybettiğine işaret edilen CDC raporunda, aşırı doz uyuşturucu kaynaklı ölümlerdeki yıllık 93 bin sayısının günde ortalama 250 ve saatte 11 ölüm anlamına geldiği ifade edildi.

TÜRKİYE'DEN ÇOK ÖNEMLİ BAŞARI

Amerika'daki verilerin açıklanmasının yanı sıra Türkiye'de doğrudan uyuşturucu kullanımı nedeniyle hayatını kaybeden sayısına ilişkin de bilgilendirmede bulunuldu. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından paylaşılan verilerde, 2020 yılında Türkiye'de doğrudan uyuşturucu kullanımı nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısının 314 olduğu bildirildi.

Türkiye uyuşturucu cenneti diyenleri terse düşürecek rakamlar! Uyuşturucuya bağlı ölümlerde ABD ile Türkiye arasında uçurum var

PAYLAŞILAN GRAFİKTEKİ DÜŞÜŞ ÇOK NET GÖRÜLDÜ

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından paylaşılan grafikte, Türkiye'nin 2016 ile 2020 yılları arasında uyuşturucu ile mücadelesine ilişkin veriler yer aldı. Türkiye'de 2016 yılında doğrudan uyuşturucu kullanımı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 920 olurken, bu sayının günümüze yaklaştıkça düştüğü ve 2020 yılında 314'e kadar gerilediği görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Haberler

500

Yorumlar (2)

sümbülzade vehbi :

ABD İLE KIYASLAMAK ÇOK SAÇMA TR NİN 3,5 KATI NÜFUSU OLAN BİR ÜLKE VE TR DE UYUŞTURUCUDAN ÖLENLERİ ÖLÜM SEBEBİ FARKLI BELİRTİLİRSE ORANLAR TABİ DALGALANIR. YAZIK AZICIK BEYNİNİZ OLSA KEŞKE...

3
1
yanıtYanıtla
Namik Kemal Erdem:

Yuh be size haberci diyene.bu lanet Amerika v Türkiye oranı nasıl bakarsini.yuru be bitcoin dekolteli,fritik haberleri yapın ancak bunlara layıksın.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title