Haberler

Türkiye'nin İlk Perfüzyon Simülasyon Laboratuvarı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) kurulan Türkiye’nin İlk Perfüzyon Simülasyon Laboratuvarı törenle açıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) kurulan Türkiye'nin İlk Perfüzyon Simülasyon Laboratuvarı törenle açıldı.

ÇOMÜ'de düzenlenen açılış töreninde konuşan Perfüzyonist Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Saçar, "Bugün Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü adına çok mutlu bir gün. Çünkü bu üç alanda da hizmet veren simülasyon laboratuvarını Türkiye'de ilk defa hizmete açıyoruz" dedi. Laboratuvarın kuruluş süreci hakkında bilgi veren Saçar, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun ise konuşmasında merkezin kuruluş sürecinden bahsederek perfüzyonistlik programına neden öncelik verdiklerini ifade etti. Uzun, merkezin dünyada söz sahibi bir duruma gelmesi yönünde çalıştıklarını da söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptığı konuşmada Tıp'ın kendileri için ayrıcalıklı bir alan olduğunu ifade ederek hastaların bakış açısı ile meseleye baktıklarını söyledi. Simülasyonun, doktor eğitiminde son derece önemli olduğunu hatırlatan Laçiner, "İşte bugün atılan adım bir anlamda o. Doktor hasta ile karşılaşmadan önce ne kadar donanımlı olur ise karşılaştığında daha az hata yapar ve daha başarılı olur. Bu alanda çok yatırım yapılması lazım. Hem arkadaşların fedakarca çalışmaları hem de yatırımlarla bu alanda simülasyon meselesini çözmemiz lazım" dedi. Laçiner, yeni yapılan Tıp fakültesi binası hakkında da bilgiler verdi.

Açılış törenine Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun ile üniversite yöneticileri, kurum, kuruluş, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Saçar Sedat Laçiner Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title