Haberler

Türkiye'nin İlk "Dağcılık Okulu" Niğde'de Açılacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu'na tahsis edilen Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağ ve Kayak Evi'nin, Dağcılık Okulu olarak kullanılması için protokol imzalandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'na tahsis edilen Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağ ve Kayak Evi'nin, Dağcılık Okulu olarak kullanılması için protokol imzalandı.

Niğde Valiliği Toplantı Salonu'ndaki düzenlenen töreninde konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Niğde'nin yerli ve yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırladığını belirtti.

Kentin Kapadokya'nın 80 kilometre uzaklığında olmasına rağmen yeterince turizmden yararlanamadığını kaydeden Kılıç, Kapadokya'ya gelen turistleri kente çekmek için turizmle ilgili yeni projeler aramaya başladıklarını ifade etti.

Dağcılık okulunun ilk kez Niğde'de olacağını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Öncelikle Türkiye'de ilk defa dağ okulunun kurulmasıyla ilgili startı bugün federasyon başkanımızla verdik. Dağcılık federasyonumuz dünya standartlarında eğitim yapabilecek. Dünyanın ve  ülkemizin dört bir yanından insanları ağırlayacak ve eğitecek bir dağ okulunun bugün başlangıcını yaptılar. Aladağlarla ilgili projelerimiz burada bitmeyecek. Turistlerin konaklayabilmeleri için bungalov tipi evler ve dağcıların konaklayabilecekleri dağ evleri, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dağcılık Federasyonu ve İl Özel İdaresi ile yapılan çalışmalarla devam edecek. Dağcılık okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da dağcılık okulunun dünya standartlarında yapılacağını belirterek, Niğde'deki merkezin ilk eğitim ve ilk dağ okulu olacağını söyledi.

Okulun faaliyete geçmesiyle Aladağlar, Niğde ve Türkiye'nin tüm dünyaya tanıtılacağını aktaran Karaca, "Eğitimlerimiz daha bilimsel, daha akademik bir şekilde devam edecek. Aladağlar'da meydana gelebilecek arzu edilmeyen herhangi bir kazada olaya anında müdahale edebilecek ekiplerimiz burada üslendirilecek. Bu şekilde de ülkemiz sporuna hizmet etmiş olacağız. Üç tarafı denizlerle çevrili ve çok sayıda dağları olan ülkemizi dünya dağcılığında hak ettiği yere getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Kılıç ve Karaca, Demirkazık Dağ ve Kayak Evi'nin Türkiye Dağcılık Federasyonu'na tahsis edilmesi için protokol imzalandı.

Kaynak: AA / Yerel

Alaattin Karaca Necmeddin Kılıç Kapadokya Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title