Haberler

Türkiye'nin Çobanları Eskişehir'de Buluştu...bu da Çobanların Festivali

Türkiye'nin çobanları Eskişehir'de buluştu...Bu da çobanların festivali

Çobanlar 3'üncü kez Eskişehir'de

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç;

"Çoban yoksa et de olmaz"

ESKİŞEHİR - Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Küçükbaş Çoban Festivali kapsamında çobanlar, küçükbaş hayvanları ve çoban köpekleri ile Muttalip Mahallesi hayvan pazarında buluştu.

Yabancı ırkları tanıtmak ve birlikteliği sağlamak amacıyla Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde hayvan yetiştiricileri ve çobanlar; koyun, keçi ve köpeklerini katılımcılara sergiledi. Ülkenin dört bir yanından gelen çobanlar, festival alanında bulunan stantlarda hayvan bakımı ile ilgili birçok ürünü gözlemleme fırsatı buldu. Saat 10.00'da kapı açılışı ile başlayan festival programında, Eko Şov Ritim Grubu'nun bir gösteri sunduğu festivalde, düzenlenen yarışmalar ile katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Çocuklar için kuzu yakalama yarışması, damızlık koç yarışması, keçi sağım yarışması ve çoban köpekleri geçidi festivale renk katarken, program serbest kürsü konuşmaları ile devam etti.

"Çoban yoksa et de olmaz"

Festivalde konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Şimdi tabi iş çobanın hor görülmesiyle başladı. Aslında Türkiye'deki hayvancılığın bitmek üzere olduğunu görüyoruz. Ben belediye başkanı gözüyle başka bir şey diyeceğim. Bundan dört sene önce bir büyükşehir yasası çıktı. Bu yasayla köylerimiz mahalle oldu. Birçok belediyemiz kapandı. Mahalle olduğu zaman orada ziraat ve hayvancılık yapılmaması lazım. Yasaya bize göre değil. Çünkü bir köy hayvancılık ve tarım yaparsa, ancak öyle kalkınabilir. Belediyenin oraya gidip bir çöpünü almasıyla ya da yolunu yapmasıyla köy kalkınmaz. Onun için bu yasanın muhakkak geriye dönmesi lazım. Yoksa bu sıkıntı giderek büyüyecek. Şimdi burada biz çoban kardeşlerimizi ön plana çıkarıyoruz. Onların yaptığı aslında çok büyük bir iş. Çoban yoksa et de olmaz. Onun için çobanlarımız çok değerli. Hayvancılığın çobanlığın ne kadar kıymetli olduğunu herkes bilsin. Onlara bu desteği verelim. Onlar bu mesleği sahip çıksınlar ve yaptıkları işin değeri bilinsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eskişehir Tepebaşı Çobanlar Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title