Haberler

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "Gelecek nesillerin 'Allah razı olsun, gelmişler, yapmışlar ve eserler bırakmışlar' demeleri son derece önemli. Bunu söyletmemiz için de kentin marka özelliklerini öne çıkarmamız gerekiyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Gelecek nesillerin 'Allah razı olsun, gelmişler, yapmışlar ve eserler bırakmışlar' demeleri son derece önemli. Bunu söyletmemiz için de kentin marka özelliklerini öne çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen 5. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2005'de belediyeler yasası içerisine giren kent konseylerinin önemli görev üstlendiğini, kent vizyonu, kentlilik bilinci oluşturulması, sürdürülebilir kalkınma, sosyal dayanışma gibi alanlarda söz sahibi olduğunu ve görüş ifade edebildiğini söyledi.

Üretimdeki değişimin, kentleşme olgusunu ortaya çıkardığını, sanayi devrimiyle bu olgunun ivme kazandığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 1950'den sonra köyden kente göç süreçleri yaşandı. Yoğun şekilde yaşanan bu göç, yüzde 15'lerde olan şehir nüfusunu bugün yüzde 75'lere taşıdı. Bugün şehirlerde yüzde 75, kırsalda ise yüzde 15-20 nüfus olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bu göç, beraberinde başka sorunlar da getirdi. Kent konseyleri oluşmasının bir nedeni de bu."

Planlı kalkınmanın, geçmişte siyasete ve politikaya kurban edildiğini vurgulayan Çelik, bunun önüne geçmek için kent konseyleri oluşturulduğunu, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kurulduğunu söyledi.

"Gelecek nesillerden yiyoruz" -

Tarım arazilerinin tahrip edilmemesi gerektiğine de işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Gelecek nesillerden yiyoruz, nesillerin haklarını, imkanlarını tüketiyoruz, alanlarını daraltıyoruz. Eğer böyle bakarsak onlardan dua falan beklemeyelim. Onların bize ne söyleyecekleri belli. Hoş bir sada nedir, yaptığın işin doğru olmasıdır. Gelecek nesillerin 'Allah razı olsun, gelmişler, yapmışlar ve eserler bırakmışlar' demeleri son derece önemli. Bunu dedirtmemiz gerekiyor. Bunu söyletmemiz için de kentin marka özelliklerini öne çıkarmamız gerekiyor."

Seçilmişlerden, kapılarını diyaloglara sonuna kadar açmalarını isteyen Çelik, sivil toplum örgütlerinin de sorun çözmeden yana, bilimsel verilerle yönetimlere destek vermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı görevini Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Eyüp Sabri Dişli'ye devretti.

Etkinliğe, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, bazı illerin kent konseyi üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bakan Çelik, törenden sonra Divanyolu Caddesi ve Topçu Meydanı'nda esnafı ziyaret etti. Çelik, kendisini evine davet eden Meryem Baş isimli vatandaşın da sorununu dinledi. Çelik, engelli 2 çocucuğu olan aileye yardım edilmesi talimatı verdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title