Haberler

ABD: Türkiye, IŞİD'le Mücadelede Kritik Ortak Olabilir

Güncelleme:

Obama'nın özel asistanı Gordon, "Yabancı savaşçılar, petrol satışları ve diğer konularda ortaklara ihtiyacımız var. Türkiye, bu anlamda kritik bir ortak olabilir." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Asistanı ve Beyaz Saray Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Körfez Bölgesi Koordinatörü Philip Gordon, IŞİD'e karşı mücadelede sadece askeri değil, ideolojik boyut, yabancı savaşçılar, IŞİD'in petrol satışlarının engellenmesi gibi konularda da ortaklara ihtiyaçlara olduğunu belirterek, " Türkiye, tüm bu konularda da kritik bir ortak olabilir ve diğerleriyle olduğu gibi onlarla (Türklerle) da yakından çalışacağız" dedi.

"100 BİNLERCE SURİYELİ TÜRKİYE'DE"

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS) adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen Ortadoğu konulu konferansta konuşan Gordon, soru üzerine Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede kritik derecede önemli bir rol oynayacağını kaydederek, şu anda zaten Türkiye'nin 100 binlerce Suriyeli mülteciyi ağırladığına ve en başından beri Suriye konusuna yakın ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

"TÜRKİYE'YE İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'nin kilit bir NATO ortağı ve ABD'nin yıllardır birlikte çalıştığı bir ülke olduğuna değinen Gordon, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence Türkiye de bizim gibi hem Suriye'de siyasi değişime olan ihtiyacı -ki bunu son birkaç yıldır destekliyorlar ve bunun için baskı yapıyorlar- hem de IŞİD'in oluşturduğu tehdidi anlıyor. Türklerle çok yakın görüşmelerimiz oldu. Başkan Obama, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Başkan Yardımcısı Biden, New York'ta kendisiyle (Cumhurbaşkanı Erdoğan) ile görüştü. Bu sorunlarda 'ortak çıkarlara sahip olduğumuzu' söylemek yerinde olur. Dolayısıyla Türkiye'yi yakın bir ortak olarak bulacağımızı düşünüyorum. Yabancı savaşçılar konusunda, aradaki sınır ve yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden geçiş riskini gözönünde bulundurduğunuzda elbette Türkiye'ye ihtiyacımız var. Yani bu, işbirliğimizin kritik bir parçası. Petrol satışları, IŞİD'in petrol satma imkanından mahrum edilmesi alanında da öyle.

"TÜRKİYE KRİTİK ORTAK OLABİLİR"

Gordon, "Herkes koalisyonun askeri parçasına ilgi göstermek istiyor, bu anlaşılabilir çünkü çok önemli ancak daha önce de vurguladığım gibi, ideolojik boyut olsun, yabancı savaşçılar, petrol satışları olsun tüm bu diğer boyutlarda da ortaklara ihtiyacımız var. Türkiye, tüm bu konularda da kritik bir ortak olabilir ve diğerleriyle olduğu gibi onlarla da yakından çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Philip Gordon Barack Obama Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (36)

recep:

hep petrolllll keşke hiç olmasaydı bu coğrafyada bu petrol eli kanlı petrol tüm savaşların sebebi. . . . . . olmasada olurdu zaten pahalı kullanıyoruz bari kardeşçe yaşardık

75
2
yanıtYanıtla
Gözlem:

Kritik ortak olmak için: İŞID''e örtülü de olsa destek vermekten vazgeç. Sınırını sıkı tut. . IŞİD ile alışverişi kes (petrol alma) Koalisyon''un istedikleri bu. . ! (Kürtlerle, IŞID çatışmalarının uzamasından da medet umma. ! ( Eninde sonunda ikisi veya ikisinden biri yine elinde silahıyla Türkiyeye dönecek. . !) Bu trajikomik duruma bizi yanlış dış politikalar getirdi. ! Şimdi atp tutun, kendi yalanınıza inanıyor olmanız, gerçekleri değiştirmez. . ! Matematik neden mecburi ders. ? Neden bunu tartışmıyorsunuz?

29
4
yanıtYanıtla
hasans:

BAKKALDA KANDIRMASINLAR DIYEDIR , bence

yanıt0
yanıt0
duman duman:

para sifirlamak icin olmasin :)

yanıt0
yanıt0
hasans:

SAYIN REIS SÖYLE BIRAZ DAHA DIK DUR BAK YOLA GELIYORLAR YALAKALIK YAPMAYIN YALIN AYAKLIK HIC YAPMAYIN YETER ONLARGIBI YAPIN MÜTTEFIKIZ ORTAGIZ BIRLIKTE TERÖRE KARSI SAVAS VESAIRE VESAIRE OYALA ISTE HIZAYA GELSINLER

10
20
yanıtYanıtla
toprak:

o petrolün içinde boğulup geberirsiniz inşallah siz ve sizin gibilerin yüzünden insanlığımızdan utanır olduk. . . .

22
0
yanıtYanıtla
GURBETCi:

OLUR BASKA SIKINTINIZ VARMIYDI IRAKI BU HALE GETiREN DEVLET KADEMESiNi ALT YAPISINI CÖKERTEN SiZLER DEGiLMIYDiNiZ DEMOKRASi GETiRECEZ DiYEN KiMYASAL SiLAH VAR YALANIYLA MESRU ZEMiN HAZIRLADINIZ YALANLA ISIDIN ELiNDEKi SiLAHLAR KiMiN SiZiN EE ISIDI BESLEYEN KiM ISID SIRADAN BiR ÖRGÜT DEGiL KENDi PiSLiGiNiZi KENDiNiZ TEMiZLEYiN PiS iSLERiNiZE BiZi ALAET ETMEYiN

22
0
yanıtYanıtla
osmanusta:

Turkiye amerikanin kiritik oyuncagi degil

19
3
yanıtYanıtla
Han TÜRKOĞLU:

Şu abd ye petrollerin tamamını verelim ıraktan suriyeden bizim coğrafyaya uğramazlar bile

8
13
yanıtYanıtla
cengizzz:

amerika koynunda yılan ( türkiye ) besleyecek haberi yok :D

4
16
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title