Haberler

Türkiye ile Gürcistan Arasında Sağlık Alanında İş Birliği

Gürcistan'da düzenlenen Avrasya 8. Üroonkoloji Kongresi dolayısıyla başkent Tiflis'te bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Dr. Maia Lagvilava ile bir araya geldi.

Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşleri Bakanlığındaki toplantıya, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Muteber Kılıç, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yarımcısı Prof. Dr. Doğan Ünal, Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler Genel Müdürü Selami Kılıç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı katıldı.

Lagvilava, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin sağlık bakanlıkları arasında verimli bir iş birliği olduğunu kaydetti. Sağlık alanında önde gelen ülkelerden Türkiye'nin, Gürcistan'a destek verdiğini kaydeden Lagvilava, "Türkiye genel olarak sağlık alanında çok başarılı bir ülke." ifadesini kullandı.

İki ülke arasında, sağlık alanındaki iş birliğinin ortak projelerle daha da güçlendirilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Lagvilava, "Umarım, Türkiye ve Gürcistan'ın sağlık alanındaki mevcut iş birliğinin güçlendirilmesi, her iki ülke için de faydalı olur." şeklinde konuştu.

Gümüş, toplantının ardından, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin sağlık alanında geniş vizyona sahip olduğunu ifade etti. Türkiye'nin son 15 yılda bu alanda ciddi başarılara imza attığını belirten Gümüş, bunun tüm dünya tarafından takdir edildiğini söyledi.

Toplantıda Türkiye'deki şehir hastaneleriyle ilgili Gürcü yetkilileri bilgilendirdiğini kaydeden Gümüş, bu alanda da iş birliği olasılığını değerlendirdiklerini belirtti. Gümüş, ayrıca Gürcistan'daki şehir hastanelerinin bazı bölümleri ve kliniklerini beraber işletme teklifinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Türkiye Tiflis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title