Haberler

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne Rumelilerden onur belgesi

Güncelleme:

- Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne Rumelilerden onur belgesi

İSTANBUL - Bin 500'ün üzerinde mumyalanmış deniz canlısını içerisinde bulunduran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne 351 dernek adına Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu tarafından Onur belgesi verildi.

40 yıl önce ödev için gelen öğrencilerin bilgi ihtiyaçlarını karşılayamadığı için üzülen Balıkçı Kenan Balcı, insanları deniz canlıları hakkında bilgilendirmek amacıyla Türkiye Deniz Canlıları Müzesini kurdu. İçerisinde bin 500'ün üzerinde balık çeşidi bulunan müze Rumelilerin de beğenisini kazandı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesine 351 dernek adına Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu tarafından onur belgesi verildi.

"40 tır dolusu balığı mumyalayarak Türk halkına armağan ettik"

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nin kurucusu balıkçı Kenan Balcı tüm Rumelili vatandaşlara teşekkür ederek, "Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Beylikdüzü merkezde ulaşımı çok kolay. Giriş ücretsizdir. Küçük çocuğundan yaşlısına bu müze açık ve günde 8 saat ziyaret edilebilir. Herkesin Karadeniz, Marmara Türk halkına Allah'ın verdiği bir lütuftur. Bu kutsal denizlerimizi koruyup kollamak, bu müzenin kuruluş amacı budur. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağımız balıktır. 40 sene önce öğrenciler gelirdi, bize kalkan balığını göster, köpek balığını göster, palamut balığını göster derdi. Öğretmenimiz bize ders verdi dersimizi yapacağız derdi. Balıklarda mevsim mevsim olduğu için. Mevsim dışı balıkları gösteremedik. Onlarda derslerini yapamadıkları için üzgün üzgün giderlerdi. Onlarla birlikte biz de üzülürdük. Buradan yola çıkarak balıkları tuzladık buzladık. Biz Allah'ın yardımı ile bir ilki başardık. Türkiye deniz canlılarını müzesini 40 tır dolusu balığı mumyalayarak Türk halkına armağan ettik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenan Balcı Türkiye Rumeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title