Haberler

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Üniversitesini Ziyaret Etti

Türkiye Beyazay Derneği tarafından 3. Bölge Şube Başkanları toplantısı Düzce’de gerçekleştirdi.

Türkiye Beyazay Derneği tarafından 3. Bölge Şube Başkanları toplantısı Düzce'de gerçekleştirdi. Toplantıda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva tarafından Düzce İline ve Derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı hediye takdim edildi.

Dernek Genel Başkanı Lokman Ayva ve beraberindeki üyeler, 3. Bölge Şube Başkanları toplantısının ardından Düzce Üniversitesiz Rektörlük makamına ziyaret gerçekleştirerek Düzce üniversitesi hakkında bilgi aldılar.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından karşılanan konuklara, üniversitenin gelişim süreci, açılan bölümler ve üniversitede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve beraberindeki heyete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından hediye takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Rektörlük ziyaretinin ardından Heyet, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti Bilimsel Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin eşliğinde Konuralp'te bulunan PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti'ne giderek devam eden kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Yrd. Doç. Dr. Ayengin, bu sene yapılan kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan tiyatronun orkestrasına giden kapı ve koridorlar hakkındaki detayları dernek üyeleri ile paylaşırken bir yandan da kazı alanını gezdirdi. Kazı alanında gelinen noktayı ve ortaya çıkan eserleri ilgiyle takip eden Beyazay Derneği üyeleri, bol bol fotoğraf çekerek Batı Karadeniz'in Efesi olarak adlandırılan PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti'ni çok beğendiklerini ifade ettiler. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Lokman Ayva İlhan Genç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title