Haberler

Türkçe Gönüllüsü Gürcü Gençler Pilav Gününde Buluştu

Lisans, yüksek lisans ve doktora burslusu olarak Türkiye’de eğitim gören ve burs kazanan Gürcü gençler, geleneksel pilav gününde bir araya geldi.

Lisans, yüksek lisans ve doktora burslusu olarak Türkiye'de eğitim gören ve burs kazanan Gürcü gençler, geleneksel pilav gününde bir araya geldi.

Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi'nin ikincisini düzenlediği pilav gününe Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz, Gürcü ve Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Kenan Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Gümrükçü, Türkiye burslarının daha yaygın hale getirildiğini belirterek, "İnşallah Türkiye'ye burslusu olarak gönderdiğimiz öğrenci sayımızı artırırız. Çünkü Türkiye ile Gürcistan her açıdan ilişkileri çok iyi düzeyde olan iki ülkedir" dedi.

Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin de pilav gününü geleneksel hale getirmekten mutluluk duyduklarını, Türkçe gönüllülerini buluşturmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Gültekin, Gürcü gençlerin Türkçe ile dostluklarının ömür boyu sürmesini diledi.

Etkinlikte, Türkiye'de eğitim gören gençler, burs kazanıp Türkiye'ye gitmeye hazırlanan arkadaşlarına tecrübelerini aktardı. - Tiflis

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Korkmaz Kenan Yıldırım Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title