Haberler

Türkan Şoray Rüzgarı Muğla'da Esti

Muğla'da, yönetmenliğini kendisinin, yapımcı ve oyuncuğunu kızı Yağmur Ünal'ın üslendiği 'Uzaklarda Arama' filminin galasına katılan Türkan Şoray, büyük ilgiyle karşılandı.

Muğla'da, yönetmenliğini kendisinin, yapımcı ve oyuncuğunu kızı Yağmur Ünal'ın üslendiği 'Uzaklarda Arama' filminin galasına katılan Türkan Şoray, büyük ilgiyle karşılandı. Güzelliğiyle büyüleyen 'Yeşilçam'ın Sultanı' Şoray, gala öncesi Menteşe Belediyesi tarafından yapılan 'Çocuk Bilim Parkı'nın açılışını da gerçekleştirdi.

Türkiye'de yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenilen ve çekimleri Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de gerçekleştirilen 'Uzaklarda Arama' filminin Muğla galası, Rüya Park AVM Prestige Sineması'nda yapıldı. Gala öncesi 'Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, beraberindeki filmin oyuncularından Mehtap Bayri ile birlikte Çocuk Bilim Parkı'nın açılışını da gerçekleştirdi. Etkinliğe ünlü oyuncuların yanı sıra Vali Vekili Salih Gürhan, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çekintaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurum ve kuruşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"BİLİM IŞIĞINDA ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK"

Muğla'nın ilk Çocuk Bilim Parkı'nı, sinemanın sultanı Türkan Şoray ve Uzaklarda Arama film oyuncularının katılımı ile açtıklarını belirten Başkan Gümüş, "Parkımızı toplumumuzun bilimsel algısını geliştirmek ve geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine katkıda bulunmak için hayata geçirdik. Kentte böyle bir parka ihtiyaç vardı. Hedefimiz, bilimin ışığında, sorgulayan, merak eden ve üreten çocuklar yetiştirmek" dedi.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN BİZE VASİYETİDİR'

Her şeyi sorgulayabilen, sebep-sonuç ilişki kuran ve sentez yapabilen gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün de, "Açılışımızı gönlümüzün ve Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray ile birlikte yapıyoruz. Hekimlik yaptığım dönemde kendisiyle beraberliğimiz vardı. Türkiye'nin gelecekte ilk 10 ülke arasına girmesi için bilgi üretmesi gerekiyor. Burası gençlerimizin kabiliyetlerini fark etmesi için bir alt yapı oluşturuyor. 2035 yılına kadar genç nüfusumuz çoğunlukta devam edecek. 2035'ten sonra nüfusumuz yaşlanmaya başlayacak. Önümüzdeki bu süreçte, her şeyi sorgulayabilen, sebep-sonuç ilişki kuran ve sentez yapabilen gençleri yetiştirmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyetidir. Onun evlatları olarak mutlaka bunu yerine getirmeliyiz. Burası küçük bir örnek" diye konuştu.

"EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA OLANDIR'

Şoray'a yönelik konuşan Vali Vekili Salih Gürhan da, "Tanrı'nın lütfu bir coğrafyada yaşıyoruz. Güzel bölgemizde Türkan Şoray'ın çalışmalarını yakından takip ettik. İlimize ekonomik ve tanıtım açısından katkılar yaptınız. Halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. En büyük yatırım insana olanıdır. Belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Evlatlarımızın ufkunu genişlettiniz. Burada geleceğe yönelik projelerini hazırlayacaklar" dedi.

"GENÇLER İÇİN GÜZEL BİR YATIRIM'

Ünlü oyuncu Türkan Şoray da, "Çok duygulandım. Anlamlı bir açılışta bulunuyorum. Kendimi kutsal bir mekanda hissediyorum. Gençlerimizin adına çok güzel bir yatırım. Teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"SİZLERE MİNNET BORÇLUYUZ'

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte parkın açılış kurdelesini kesen Şoray, daha sonra 'Uzaklarda Arama' filmini izlemek için sinema salonuna geçti. Salona girişinde alkış yağmuruna tutulan Türkan Şoray, "Muğla insanı bambaşka ve sıcacık. Kendi evimizde gibiydik. Uçaktan indikten sonra buradaki anılarımızı hatırlayınca içimiz sızladı. İstanbul'dan başka bir yerde yaşamak istersek Muğla'yı tercih edeceğiz. Yeşilyurt Mahalle halkı da bizi yalnız bırakmadı. İnanılmaz bir şekilde kucak açtınız. Sizlere minnet borçluyuz" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Yağmur Ünal Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title