Haberler

    Türk Telekom, Bulut'ta HP'yi Seçti

    Güncelleme:

    HP'nin uçtan uca sunduğu bulut çözümleri, Türk Telekom'un kamu ve özel sektör müşterilerine özel yeni hizmetlerinin temelini oluşturuyor.

    - Türk Telekom Grubu, kamu ve özel sektör müşterilerine yönelik sunduğu hizmet portföyüne rekabetçi bulut bilişim hizmetlerini dahil etmek için HP'yi seçti.

    Türk Telekom Grubu müşterileri, HP'nin Hizmet Yazılımı Birleştirme Platformu'nu (SaaS) temel alan HP Bulut Bilişim Hizmetleri Sağlama Çözümü sayesinde (CSSP), uçtan uca bulut deneyimine sahip olacak. Müşteriler, böylece, tümüyle otomatize edilmiş bir web portalı sayesinde geniş kapsamlı bulut hizmetlerini satın alabilecek, bakımını yapabilecek ve dilediği zaman bu hizmetleri güncelleyebilecek.

    Türk Telekom Grubu'nun Teknoloji Başkan Yardımcısı Timur Ceylan, "Müşterilerimiz bulut hizmetleri ile ilgili —hem altyapı, hem de yazılım bağlamında— daha fazla talep ilettikçe, biz de bulut temelli ürün gamımızı tüm portföye hızlı ve kolay erişim sağlayan ve tümüyle otomatize edilmiş bir web portali ve hizmet kataloğu ile genişletiyoruz. HP'nin kendini kanıtlamış uçtan uca bulut çözümü ve kamu ve özel sektör bulut teknolojileri konusunda uzmanlaşmış nitelikli ekibi bize güncel OSS/BSS sistemimizle tam anlamıyla entegre olabilecek ve müşterilerimize ihtiyaç duydukları esnekliği sağlayabilecek esnek, ölçeklendirilebilir ve gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyecek bir çözüm sunuyor" dedi.

    HP'nin çözümü, servis kataloglarının yanı sıra son kullanıcı ve yönetim portallarını içeriyor. Türk Telekom Grubu'nun mevcut dahili iş ve operasyonel sistemleri ile entegre olacak ve firmanın müşterilerine sanal makineler gibi hizmet altyapıları (IaaS) ve Windows için Microsoft Exchange e-posta ve Microsoft IIS ile Linux Red Had web hosting için Apache gibi SaaS servisleri dahil olmak üzere bulut hizmetleri sunabilmesini mümkün kılacak.

    HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, "Telekomünikasyon hizmet sağlayıcıları, rekabetçi konumlarını sürdürebilmek için en son teknolojilerle birlikte pazara hızlı giriş stratejileri kullanmak zorundadır" dedi. Urçar şöyle devam etti: "HP'nin ölçeklendirilebilir, güvenli bulut hizmetleri ve ekibin kamu ve özel sektör bulut hizmetleri konusundaki engin yerel ve küresel deneyimi Türk Telekom'un bulut hizmetlerine önemli bir hız kazandıracak ve onu tam otomatize bilişim hizmetleri sağlayıcısı konumuna getirecektir."

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Türk Telekom Serdar Urçar Microsoft Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title