Haberler

Türk Sinemasında Yıldızlar Geçidi

Güncelleme:

Türk Sinemasının 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen programda Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Emel Sayın bir araya geldi.

Türk Sineması'nın 100. yılı kutlamaları kapsamında Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Emel Sayın'ı bir araya getiren etkinlikte Türk filmlerinin şarkıları, Metin Özülkü orkestrası eşliğinde Mustafa Ceceli, Hakan Peker, Ziynet Sali ve Eda Özülkü tarafından seslendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede, Türk filmlerinin fragmanları gösterilip, şarkıları söylendi.

Gecede sahneye davet edilen Türkan Şoray, sahnede duygulu anlar yaşadığını belirterek, seyircinin sevgi dolu yüreğinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Şoray, "Şu an kelimelerle anlatılamayacak duygular içindeyim. Anlamlı bir gece. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bize bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ederiz. Hepinizi yürekten kucaklıyorum" diye konuştu.

Hülya Koçyiğit de seyircinin sevgisi ve alkışının çok güzel olduğunu dile getirdi. Türk Sineması'nın 100. yılını hep birlikte kutladıklarını ifade eden Koçyiğit, "Sinemanın 100 yılının 50 yılında bizler vardık. Birlikte paylaştığımız o güzel yıllardan o güzel şarkıları dinleyip hep birlikte söyleyeceğiz. Başkan Topbaş'a teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Filiz Akın da çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak, seyircilerin kendilerine sevgi verdiğini belirtti.

Toplumu en çok etkileyen sanat dalının sinema olduğunu söyleyen Akın, "Türk Sineması'nın 100. yılı, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nden aldığı ödülle de taçlandı. Daha çok sene sinemanın yaşamasını diliyorum. Bizden önce de pek çok star vardı. Örneğin Belgin Doruk. Sinemaya sevgimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

Gecede konser veren Emel Sayın da Türk Sineması'nın 100. yılında bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Sizlerle bir arada olmak çok güzel. Sinemada 15 filmim var. Bu filmlerde okunan şarkıların bazılarını sizlere seslendireceğim" dedi.

Gecede Türk filmlerinin şarkıları, Metin Özülkü orkestrası eşliğinde Mustafa Ceceli, Hakan Peker, Ziynet Sali ve Eda Özülkü tarafından seslendirildi. Hakan Peker'in sahneye Hülya Koçyiğit'i davet ettiği gecede, "Seven ne yapmaz" şarksını Peker ve Koçyiğit beraber söyledi.

Emel Sayın'ın konserinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit beraber sahneye çıktı. Topbaş, "Türk Sineması'nda 100 yılda, hem yıldızlarımız hem yönetmenlerimiz hem de emeği geçen herkese, milletim ve İstanbul adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sahnede sanatçılara plaketlerini takdim eden Topbaş, sanatçılarla "Mavi Boncuk" şarkısını söyledi.

Behzat Uygur, Çiğdem Tunç ve Halit Kıvanç'ın yanı sıra birçok sanatçının davetli olduğu geceye ilgi büyük oldu. Sanatçıları görmek isteyen vatandaşlar, onları ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Topbaş, etkinlikten önce bir araya geldiği sanatçılarla Türk Sineması'nın 100. yıl pastasını kesti. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hülya Koçyiğit Türkan Şoray Emel Sayın Filiz Akın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title