Haberler

Türk Pilotlarının Rus Uçağını Uyardığı Kayıtlar Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Türk F-16 pilotlarının Rus uçağını vurmadan önce uyardığı ses kayıtları yayınlandı.

Türk F-16'larının sınır ihlali yapan SU 24 tipi Rus savaş uçağını düşürmeden önce uyardığı anların kayıtları ortaya çıktı. FOX TV'nin yayınladığı haberde, Rus uçaklarına "Nöbetteki Türk Hava Kuvvetleri konuşuyor. Türk Hava sahasına yaklaşıyorsunuz. Rotanızı acilen güneye değiştirin" deniliyor.

BİRÇOK KEZ UYARI YAPILDI

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk F-16'ları sınır ihlali yapan SU 24 tipi Rus uçağını birçok kez uyardı. Ancak bu uyarılara Rus pilotlardan yanıt gelmiyor. Türkiye sınırına 30 mil kala başlayan uyarının 10 kez tekrar edildiği belirtiliyor.

Kayıtlarda yer alan konuşmada şunlar kaydedildi:

"Türk Hava Kuvvetleri konuşuyor. Türk Hava sahasına yaklaşıyorsunuz. Rotanızı acilen güneye değiştirin. (The unknown air traffic position to humaynim 020 Radial 26 Miles.. This is Turkish Air Force speaking on guard you are aproaching Turkish Air Space change your heading south immediately)"

Bu uyarının ardından sınır ihlali yapan uçağa Türk F16'ları tarafından müdahale edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (151)

Svetlana:

Turklere asla inanmayacaksin iste, hep sirtina nasil vurmayi dusunurler, Rusyanin ucagi terore karsi savasiyo, Turkiye onu dusuruyo, pis insansiniz

15
127
yanıtYanıtla
HADDINI BIL:

Pis demisken, bunu bi 10 kere dusun. Avrupa temizlik nedir bilmezken onlara temizligi biz ogrettik.. Gelelim sirt vurma meselesine. Albay steve Warren in hava sahanligi kurallari hakkinda dedigi gibi "Tüm uçaklar hava sahası egemenliğini kabul etmeliler, ulusal egemenlik haklarını kabul etmeliler. Uluslararası değerler ve kurallar tüm oyuncular tarafından çok iyi bilinmekte. Herkes de bu değerler ve kurallara uymalı. Bu yüzden adı uluslararası kurallar. Dolayısı ile, bir uçağın bulunmaması gereken yerde bulunması için hiç bir neden olamaz”. Gorusune saygi duyuyorum fakat " Pis " goruslusun.

yanıt0
yanıt0
Apali:

kizim, turk insani pis degil Amerika turkun eliyle bunu yapiyor. turk osmanlidan sonra yalaka oldular Obama baba ne dersa onu yapiyorlar o kadar. ucak siniri gecmemis 3 km kadar yaklasmis sinira

yanıt3
yanıt19
Akıl:

Biri acil bu arkadaşa akıl nakli yapsin

yanıt0
yanıt0
Osmanlı:

Lan svetlana senin pilotun a anladığı dilden konuştuk anlamadı en son anlayacağı dilden konuşuldu gerizekali bi sınıra girmek ne demek aynı size yapılsaydı misliye cevap veririrdiniz kendiniz kasindiniz.

yanıt0
yanıt0
F16 PiLOTU:

Allahtan baska hicbir devletten korkmuyoruz, , türk halki bize dua etsin yeter.

78
9
yanıtYanıtla
RUSSIA:

Sinira dogru gelmek siniri asmak degildir

9
60
yanıtYanıtla
..:

Mal iste siniri asmis gelirken uyarilmis gelme vururuz diye ama ruslar inatla füzeye kafa atmis ne hainsiniz be

yanıt8
yanıt4
TÜRK TİMİ:

UYARILARA RAĞMEN HAVA SAHASINI İŞGAL EDEN KİM OLURSA OLSUN VURULMASI GEREKİRDİ VURULDUDA DOĞRU OLNAI YAPTILAR KİMSE TÜRİYE''Yİ SINAMASIN HADDİNİ BİLSİN

62
3
yanıtYanıtla
F T:

birisi bilgisayarinda kaydetmis koymus internete. nerede kaynak? boyle temiz kaydedilir mi o ses eger dinleyen bir telsiz kaydediyorsa? ayrica nerede 10 uyari? nerede pilot jargonu?

22
42
yanıtYanıtla
Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title