Haberler

Türk Müziğinin Beste Fabrikası! Sanat Dünyasından Attila Özdemiroğlu Geçti

Güncelleme:

En güzel kadınlarla evlenip, en güzel aşk şarkılarını yapan Attila Özdemiroğlu'nun hikayesi 73 yaşında tedavi gördüğü hastane odasında son buldu.

Besteleriyle Türk pop müziğine damga vuran isimlerin başında gelen Attila Özdemiroğlu, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumarak sanat dünyasını yasa boğdu. 73 yaşında hikayesi son bulan ünlü müzisyen, zaman zaman yaşadığı aşklarla da gündeme geldi.

ANNESİNİ 13 YAŞINDAYKEN TANIDI

Attila Özdemiroğlu 5 Ocak 1943'te Ankara'da doğar. 1.5 yaşındayken anne ve babası ayrılır. Attila Özdemiroğlu üvey anne ile büyür, annesini 13 yaşındayken tanır. Öğretmen olan babası ve üvey annesi müziğe meraklıdır. Attila da küçük yaşta müziğe ilgi duyar. Babası oğlunun bu merakını destekler.

6 YAŞINDAYKEN MANDOLİN ÇALIYORDU

Sonradan mükemmel şekilde keman, flüt, trombon, çello, viola ve piyano da çalacak olan Attila Özdemiroğlu; 6 yaşında mandolin çalarak müzik serüvenine adım atar. Diğerlerini ise Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken çalmaya başlar. Tanrısal yeteneğini küçük yaşta geliştirmeye başlayan Attila Özdemiroğlu, 12 yaşında profesyonel olarak keman çalar ve kemanıyla para kazanmaya başlar.


TAM BİR MÜZİK FABRİKASI

Attila Özdemiroğlu 1966'da dönemin en önemli orkastralarından olan 'Durul Gence 5'e girer ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev alır. Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza atar. 1970'li yıllar, Attila Özdemiroğlu için bestelerini yaptığını, bunların dönemin en çok tutulan şarkıları olduğu yıllar olur.

Attila Özdemiroğlu ve Şanar Yurdatapan adlarının ilk harflerinin birleşmesiyle oluşturdukları ŞAT Yapım, 70'li yılların pop müziğine damgasını vurmuş bir müzik fabrikası gibidir.

Füsun Önal'ın sesinden dinlediğimiz 'Senden Başka', Yeşim'in 'Olmaz Böyle Şey'i, Nilüfer'i bize tanıtan 'Dünya Dönüyor', Esmeray'ın 'Unutama Beni' adlı şarkısı, Cici Kızlar'ın 'Delisin', Melike Demirağ'ın söylediği 'Arkadaş'ı, Sezen Aksu'dan dinlediğimiz 'Olmaz Olsun' adlı unutulmaz şarkıların hepsinde besteci, söz yazarı, aranjör, yapımcı olarak bu ikilinin imzaları vardır.


5 AŞK, 4 NİKAH

Attila Özdemiroğlu unutulmaz aşk şarkılarını unutulmaz aşklar yaşayarak yapar. 17 yaşında, şarkıcı Berkant'ın tanıştırdığı Ayla Pelit ile flört etmeye başlar. 1961'de evlenirler.

20 yaşındayken; daha sonra oyuncu olarak tanınacak kızları Yaprak Özdemiroğlu dünyaya gelir. Sonra da oğulları Sarp'ı kucaklarına alırlar. 11 yıl evli kaldıktan sonra 1974'te boşanırlar.

Attila Özdemiroğlu- Füsun Önal aşkı başladığında, Attila Özdemiroğlu henüz boşanmamıştır. 1975'te evlenirler. Evlendiklerinde Füsun Önal 20'li yaşlarının başındadır.

Füsun Önal çocuk ister, hatta birkaç kere de hamile kalır; ama iki çocuk babası Attila Özdemiroğlu'nun karşı çıkışıyla sonuçlanır bu istek. Beraberlikleri 5 yıl sürer; bunun 1.5 yılı evli kalırlar.

Attila Özdemiroğlu'nun bu evliliğini de bitiren yine aşk olur. Şanar Yurdatapan'ın kız kardeşi Lale Yurdatapan, şimdiki adıyla Lale Mansur'a aşık olur Attila Özdemiroğlu.


MÜJDE AR'LA 15 YIL BİRLİKTE YAŞADILAR

19 yaşındaki balerin Lale ile 1977'de evlenirler; 80'de boşanırlar. Dönemin en seksi ve en güzel oyuncularından Müjde Ar ile aşkı, unutulmaz aşklar arasında yerini alır bu kez.

Attila Özdemiroğlu ile Müjde Ar evlenmez; ama 15 yıl birlikte yaşarlar. Attila Özdemiroğlu bir röportajında neden evlenmediklerini; "Müjde'nin annesi Aysel Gürel istemiyordu" diye açıklar.

Attila Özdemiroğlu 1995'te, 52 yaşındayken kendinden 31 yaş küçük, 21 yaşındaki Hepgül Hepbir ile evlenir. Lidya ve Lara (1996) adında ikiz kızları olur. Ama bu evlilik de biter.

Attila Özdemiroğlu bir röportajında aşk hayatını şöyle özetler: "Bütün ilişkilerimde biri bitmeden, biri başladı. Duygu bitiyor, evlilik bitmiyor. Sonra bir başkasıyla ilişki başlıyor işte..."

Kasım ayında akciğer kanseri teşhisi konulduğunda ise hayatına giren kadınlar, bir zamanlar sevdikleri adama destek olmak için yanına koşar.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Attila Özdemiroğlu Şanar Yurdatapan Füsun Önal Müjde Ar Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

a. tan bahrioğlu / almanya:

AMAN ÇOK Önemli haber , memleket yangın yerine dönmüş böyle bilinmedik tipleri haber yapıyosunuz.

18
11
yanıtYanıtla
heyamola:

sizin oralarda ismail yk biliniyor çok kafanı takma

yanıt1
yanıt0
ccc:

Arkamdan fakire fukaraya yardımı çok dokunmuştu. Ahlaklı dürüst bir kimseydi deseler keşke. . Çok guzel kadınlarla beraber olmuş vs hiç kulağa hoş gelmiyor. Ne işe yarayacak ahirette?Dünyadada bi işe yaramıyor. . Yaptıgın işler güzel olsun, kalbin güzel olsun. Bunu habercilere diyorum rahmetliye değil. . Allah rahmet etsin.

21
2
yanıtYanıtla
DERİİN DUYGULAR:

ferdi özbeğen, zeki müren, adile naşit. . . güzel insanlarla beraber güzel duygular da biiir bir kayboluyor. . . elveda çocukluğum elveda 80 ler elveda kibrit kutusu kapağı gazoz kapağı biriktirdiğimiz güzeeel yıllar. . . . elveda. . . . merhaba ypg ışit daeş pkk dhkpc barzani tarzani talabani suuuriyeliler. . . . . . . . . . .

18
2
yanıtYanıtla
EEEE İNSAN HAREKETİNDEN BELLİDİR:

TAM BİR TÜRK ERKEĞİ DUYGU BİTİYOR EVLİLİK BİTMİYOR. MAYMUN GİBİ BİR DALI BIRAKMADAN OBURUNE TUTUNMAK

5
6
yanıtYanıtla
MERVE:

bağnazsınız. Sorsanız hepiniz dindarsınız ama ölünün arkasından konuşurken günaha giriyorsunuz. Ayıp yaptığınız. Müzikten sanattan ne anlarsınız. . .

6
4
yanıtYanıtla
AAWW:

sonuç ?, , , , işte ona göre hesap yapmak lazım, kimsenin kalbini kırmamak ve hakkına girmemek lazım.

8
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ZİNANIN ADINI AŞK KOYMUŞLAR. . . KİMBİLİR KAÇ KİŞİNİN CANININ ÜNLÜ OLMA VAADİYLE YAKMIŞTIR. GENE DE ALLAH AFFEDENDİR. ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN İMANLI ÖLMEYİ NASİP ETSİN BİZLERE YAZIK ACINILACAK HALDEYİZ

5
0
yanıtYanıtla
deli murat:

mekanı cennet bolsun büyük ustanın

3
0
yanıtYanıtla
SİNCAN HALKI:

YABACI ŞARKILARI TÜRKÇE ÇEVİR YERSEN BUDA ONLARDAN BİRİ KAYIP DEYİL

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title