Haberler

Türk Modacılar Berlin Moda Haftası'nda Tasarımlarını Sergiledi

İstanbullu Türk moda tasarımcıları Burçe Bekrek, Günseli Türkay ve Zeynep Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlen Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Moda Haftası'nda "İstanbul Next" sunumuyla tasarımlarını tanıttı.

İstanbullu Türk moda tasarımcıları Burçe Bekrek, Günseli Türkay ve Zeynep Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlen Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Moda Haftası'nda "İstanbul Next" sunumuyla tasarımlarını tanıttı.

Moda haftasında ortak sunum gerçekleştiren genç moda tasarımcıların defilesi, beğeni topladı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fon'u ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen "İstanbul Next" sunumu ile düzenlenen defileyi çok sayıda modasever izledi.

Genç moda tasarımcı Zeynep Erdoğan, defileden sonra yaptığı açıklamada, New York'taki Mercedes Fashion Week'in çocukluğundan beri hayali olduğunu, Berlin'i bu hayali gerçekleştirmek için ilk adım olarak gördüğünü belirterek, "Berlin, sanat, kültür ve moda açısından yükselen bir şehir. O yüzden çok önemli bir etkinlikte olduğumun farkındayım. Bana çok güzel geri dönüşleri de olacağını biliyorum" dedi.

Defileden sonra güzel tepkiler aldığını ifade eden Erdoğan, "Yaptığım işle kendimi ifade ediyorum. Kötü gelen eleştiriyi artı olarak kendime alıyorum. İyi gelen eleştiriyi de bir kenara koyuyorum, bakmıyorum çok fazla, 'oldum' dememek için" ifadelerini kullandı.

Burçe Bekrek de burada olmanın çok iyi bir tecrübe olduğunu anlatarak,

"Benim ilk yurtdışı Fashion Weekim. Dünyanın en önemli moda haftalarından olduğu için çok önemli. Çok memnunum. Fuarda güzel tepkiler aldık. Çok ilgi vardı" diye konuştu.

Günseli Türkay da ilk uluslararası defilesini gerçekleştirdiği Berlin'in kendisine uğur getireceğine inandığını kaydetti.

Defilede manken olarak podyuma çıkan "Öyle Bir Geçer Zamanki" adlı dizinin oyuncularından Wilma Elles de daha önce İstanbul Fashion Week'te podyumda yürüdüğünü, şimdi de bunu Berlin'de yaptığını belirterek, "Benim için farklı bir duygu. Kardeşim de izledi. Çok güzel bir şey. Hem de İstanbul ve Berlin birleşmiş oldu. Benim için süper bir şey" dedi.

Elles, Almanya ile Türkiye arasında çeşitli "köprü projeleri" yaptığını ifade ederek, bu iki ülke arasında çok güçlü bağlar olduğunu, bunun daha fazla olabileceğini kaydetti.

Dizi çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Elles, İstanbul'a döndüğünde yeni bir sinema projesine başlayacağını, bunun komedi türünde bir film olacağını kaydetti.

Türkiye'nin Berlin Kültür ve Turizm Müşaviri Gözde Şahin de Berlin Moda Haftası'nda Türkiye'nin hakkıyla temsil edildiğini belirterek, "Gerek kumaşlar, gerekse tasarımlarımızla oldukça iyi şeyler gösterdik. Bizim açımızdan iyi geçti" ifadelerini kullandı.

Berlin Moda Haftası yarın sona erecek.

Muhabir: Erbil Başay

Yayıncı: Tarkan Demir - BERLİN

Kaynak: AA / Güncel

Zeynep Erdoğan İstanbul Berlin Moda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title