Haberler

Türk Mimarlardan David Bowie İçin Sıradışı Tasarım

Türk mimarlardan David Bowie için sıradışı tasarım

Burak Akşitli / İstanbul, 18 Ocak (DHA) - İngiliz sanatçı David Bowie'nin anısına yapılacak ev için bir uluslararası mimarlık platformu tarafından, dünya genelinde sayılı mimarlara yapılan çağrıya Türkiye'den sıradışı projeleriyle öne çıkan Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşler de bir proje hazırladı.

David Bowie'nin 'Thru these architect's eyes (Mimarların gözünden)' şarkısından ilham alarak ormanda bir kuş yuvası şeklinde tasarlanan ev sanatçının metropollerde binalara eleştirel gözü dikkate alınmış. Sunay Erdem, projeyle ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada, "Şarkının klibinde sürekli bir gökyüzüne bakış var. Binaların arasından sıyrılma isteği, doğaya, yeşile kaçış isteği. Bu bizi çok etkiledi. O yüzden David Bowie için bir ev tasarlanacaksa binalardan, şehirden uzakta, yüksekte bir yer olması gerektiğini düşündük. Bu da olsa olsa bir kuş yuvası şeklinde bir ev olabilirdi" diye ifade etti.

Erdem Mimarlar'ın tasarladığı ev sanatçının doğduğu Londra çevresinde ormanlık alanda, yaşlı ve yüksek ağaçların tepesine yaslanıyor. Kuş yuvası şeklinde tasarlanan eve merdiven halat ile ulaşılmakta. Ev müze şeklinde tasarlanıp, içinde David Bowie'nin hayatını anlatan kütüphane bulunuyor. İsteyenlere konaklamak için evin içinde sadece bir yatak bulunacak. 7m2'lik evde banyo mutfak vb herhangi başka bir mekan bulunmayıp, kahvaltı ve diğer tüm ihtiyaçlar doğada gerçekleştirilecek.

Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşler sıradışı projeler ile tanınmakta. Son yıllarda gündeme oturan projeleri arasında Amerikan Başkanlık Kütüphanesi için yapılan ve finale kalan projeleri, Napolyon Bonapard'ın 200 yıllık La Spezia Limanı kentsel dönüşüm projeleri ve San Francisco'da evsizler için yaptıkları ağaç evler projeleri. Erdem kardeşlerin dünya genelinde 40'tan fazla ülkede projesi, 50'den fazla ödülü var.

(Fotoğraflı)

Erdem Mimarlar'ın tasarladığı ev sanatçının doğduğu Londra çevresinde ormanlık alanda, yaşlı ve yüksek ağaçların tepesine yaslanıyor. İstanbul DHA

Erdem Mimarlık kurucuları Sunay Erdem (Sol) ve Günay Erdem. İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

David Bowie İstanbul Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title