Haberler

Türk Kızılayı'ndan Suriye'de Yaşayan Iraklı Mültecilere 1 Milyon YTL'lik İnsanı Yardım

Türk Kızılayı Tarafından Suriye'de Yaşayan Iraklı Mülteciler İçin Hazırlanan Yardımı Taşıyan 5 Tır, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye Giriş Yaptı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, "İlk Kez Iraklı Mültecilere Bu Kadar Yüklü Bir Yardım Yapıyoruz. Şam'da Sürekli Hizmet Verecek Bir Ofis Kuruyoruz. Amacımız, Dünya Yardım Kuruluşları Arasında Birinci Sırayı Almak" Dedi.

Türk Kızılayı tarafından Suriye'de yaşayan Iraklı mülteciler için hazırlanan yardımı taşıyan 5 TIR, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye giriş yaptı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, "İlk kez Iraklı mültecilere bu kadar yüklü bir yardım yapıyoruz. Şam'da sürekli hizmet verecek bir ofis kuruyoruz. Amacımız, dünya yardım kuruluşları arasında birinci sırayı almak" dedi.

Türk Kızılayı tarafından Suriye'de yaşayan Iraklı mültecilere ulaştırılacak olan çadır, battaniye ve gıda paketlerinden oluşan insani yardım malzemesi taşıyan 5 TIR, Reyhanlı Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye giriş yaptı. TIR'ların hareketi öncesi gümrük kapısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Türkiye ile Suriye Kızılayı arasında işbirliği protokolüyle insani yardım operasyonu başlattık. Daha önce de Suriye'ye yardım yaptık. Ancak bunlar

Lübnanlılar'a yönelikti, ilk kez bu kadar büyük çapta bir yardımı Iraklılar'a yapıyoruz. Türk Kızılayı'nın 139. yıldönümünde yaptığımız bu yardımlar, bizim için tarihi bir öneme sahip. Irak'ta yaşanan insan kaynaklı afette, günde en az 100 kişi hayatını kaybediyor. Birçok kişi de ülkesini terk etmek zorunda kalıyor. Savaş nedeniyle Suriye'ye gelen yaklaşık 1 milyon Iraklı da çok zor şartlarda yaşıyor. Bu kişilere yardım etmek hepimizin insani görevidir. Artık bu vahşete seyirci kalmayıp bir şekilde

elimizi uzatmamız gerekiyor. Bu kapsamda da Türk Kızılayı olarak 5 TIR'dan oluşan 1 milyon YTL değerinde çadır, battaniye ve gıda malzemeleri, Suriye'de yaşayan Iraklı mültecilere dağıtılacak, onların yaralarına ilaç olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Küçükali, yardım TIR'ından ikisinin Halep'e diğerlerinin de Şam'a gideceğini, ayrıca Şam'da sürekli hizmet verecek bir ofis açacaklarını da kaydetti.

Dünyada 186 ülkede yardım kuruluşu bulunduğunu ve Türk Kızılayı'nın bunlar arasında ilk 5'in içerisinde yer aldığını vurgulayan Küçükali, hedeflerinin birinciliğe yerleşmek olduğunu belirtti. Konuşmalarının ardından, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye yola çıkan TIR'ları tampon bölgede Halep Başkonsolosu Ali Kemal Aydın ve Suriye Kızılayı Genel Sekreteri Abdulrazzak Jobirou karşıladı. Suriye Kızılay'ı Genel Sekreteri Jobirou, yapılan yardımla Türkiye-Suriye arasındaki dostluğunun daha da pekiştiğine

dikkati çekerek, anlamlı yardımın diğer ülkelere de örnek olmasını istedi.

(AS-EÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title