Haberler

Türk Kadını Güzel Kombinler Yaratıyor

Hazır giyim markası Marks&Spencer'ın kadın koleksiyonunun baş tasarımcısı Neil Hendy, Türk kadınlarının hep çok güzel kombinler yarattığını söylüyor.

İngiliz markası Marks & Spencer'ın kadın koleksiyonunun baş tasarımcısı Neil Hendy, markanın Kanyon'da açılan yeni mağazası için geçtiğimiz günlerde İstanbul'a geldi. Yaklaşık altı yıldır marka için çalışan Hendy ile Türkiye ziyaretinde konuştuk...

Yıllardır moda endüstrisinin içindesiniz, değil mi?

Evet, altı yıl önce Marks & Spencer'daki görevime başladım. Ancak öncesinde 20 yıl boyunca aralarında River Island ve Debenhams'ın da bulunduğu birçok firmada baş tasarımcı olarak görev yaptım.

MARKALARINIZ BAŞARILI

Marks & Spencer, Türk kadınlarının da sevdiği markalardan biri; siz Türk kadınları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk kadını trendleri çok yakından takip ediyor. Bu nedenle de markalardan beklentileri yüksek. Bunun en önemli nedeni; piyasada yabancı markalar gibi çok başarılı Türk markalarının da olması. Her Türkiye ziyaretimde Türk markalarını ve ürünlerini de inceliyorum. Cidden çok dikkat çekici ve güzel ürünler var. Bu da Türk kadınlarının çok iyi kombinler yapmasını sağlıyor.

ÖZBEK VE AKSU

Tasarımlarını beğendiğiniz ve takip ettiğiniz Türk modacılar var mı?

Rıfat Özbek yıllardır İngiltere'de çok tanınan bir isim. Bora Aksu'nun tasarımları da Londra Moda Haftası'nda büyük beğeni topladı.

Birçok tasarımcının bir ilham perisi var. Sizinki kim?

Audrey Hepburn bence moda dünyasının en ikonik ismi. İnsan bir şeyler tasarlarken Hepburn'ün üzerinde nasıl duracağını düşünmeden edemiyor!

Şu an hayatta olan ve size ilham veren isimler de var mı?

Charlize Theron ve Rosie Huntington-Whiteley.

TWIGGY İLE ÇALIŞMAK MUHTEŞEMDİ

Haziran ayında Marks & Spencer'ın, 60'lı yılların ünlü mankeni Twiggy ile ortak bir çalışması oldu. Böyle bir ikonla tasarım yapmış olmak farklı bir deneyim olsa gerek...

Cidden Twiggy ile çalışmak muhteşemdi!

Bu sezon kesinlikle dolabımızda olması gerekenler neler?

Askeri tasarımlar çok revaçta. Gotik tasarımlar da aynı şekilde... Bunlardan esinlenilen parçalara yatırım yapabilirsiniz.

Kesinlikle dolabımızda olması gereken parça nedir?

Siyah küçük elbise ve iddialı aksesuvarlar. Bunlarla her yere gidebilirsiniz.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Audrey Hepburn İstanbul Türkiye Moda Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title