Haberler

Türk İşadamı Serbest Bırakıldı

Dün gece THY uçağıyla Beyrut'a gelen Türk işadamı Yaşar Öz, 12 saat havalimanında süren güvenlik soruşturmasından sonra serbest bırakıldı.

Lübnan'daki iş bağlantılarıyla görüşmek amacıyla dün gece Türk Hava Yolları'nın tarifeli (THY) uçağıyla Beyrut'a gelen iş adamı Yaşar Öz, havalimanında 12 saat süren güvenlik soruşturmasından sonra serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Türkiye'den Lübnan'a uçakla dün gece gelen, aralarında Türkler'in ve çeşitli ülkelerden gelenlerin bulunduğu 20 kişi, Lübnan Havalimanındaki polis noktasında güvenlik soruşturması amacıyla bekletildi. Lübnan güvenlik güçleri, ilgili araştırmayı yaptıktan sonra bir Türk vatandaşını Türkiye'ye geri gönderdi.

İşadamı Öz, serbest kaldıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyrut Havalimanı'nda yaklaşık 12 saat kaldığını ve bu süre içinde emniyet yetkililerinin kendisiyle ilgili gereken araştırmayı yaptığını belirtti.

Beyrut'taki diplomatik yetkililerden alınan bilgiye göre, dün akşam THY'nın tarifeli uçağıyla Lübnan'a gelen Yaşar Öz isimli işadamının durumunun öğrenilmesinin ardından, gereken girişimler sabahtan itibaren yapıldı. Görüşmelerin ve güvenlik araştırmasının ardından işadamı Öz'ün Lübnan'a girmesine bugün öğle saatlerinde izin verildi.

Yetkililer, yaklaşık 10 günden bu yana, Türkiye'den Lübnan'a hava ve deniz yolu ile gelen yolculara yönelik olarak, Lübnan güvenlik birimlerinin tedbirlerini artırdıklarını ifade etti. Yetkililer, konuyla ilgili olarak Lübnan Başbakanlığı dahil, bütün ilgili birimlere durumu aktardıklarını ve gereken girişimleri yaptıklarını dile getirdi. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Yaşar Öz Lübnan Beyrut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title