Haberler

Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" Konulu Sempozyum Başladı

"Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu sempozyum başladıBALIKESİR - Balıkesir Barosu tarafından Prof.Dr.Saim Üstündağ anısına düzenlenen ve 2 gün sürecek olan "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu sempozyum başladı.

"Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu sempozyum başladı

BALIKESİR - Balıkesir Barosu tarafından Prof.Dr.Saim Üstündağ anısına düzenlenen ve 2 gün sürecek olan "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu sempozyum başladı.

Balıkesir Barosunun ev sahipliğinde Prof.Dr.Saim Üstündağ anısına düzenlenen "Türk Hukukunda Güncel Gelişmeler" konulu sempozyum başladı. Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay yaptığı açılış konuşmasında "Bu gün Türk hukukunda güncel gelişmeler başlığı altında ufkumuzu genişletmek yeni bilgiler paylaşmak üzere toplandık. Cumhuriyetin değişmez niteliklerini sayarken mutlaka demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti kavramlarını sayarız. Cumhuriyeti meclis egemenliğine dayanan yasama ile ile gene cumhuriyeti ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeden tüm vatandaşların paylaştıkları rejim ile ve en gelişmiş ileri devlet şekli olarak tanımlardık. Bugün aramızda olan katılımcılarımız kısaca müftülerin evlendirmelere izin verilmesi ile ilgili muhakkakki görüşleri olacaktır. Bizler Balıkesir Barosu olarak bu değişikliğin cumhuriyetin laiklik ilkesine açıkca aykırı olduğunu düşünüyoruz. Yapılan değişiklik dil, din, ırk cinsiyet ayrımcılığına neden olacağını düşünmekteyiz. Bu değişiklik evliliklerin bildirilmesi yükümlülüğünde kargaşa yaratacağından küçük yaşta evliliklerin önünü açmakta, küçük yaştaki çocuklara yönelik taciz şiddet ve istismarın artmasına sebep olacaktır. Umarım ki bizleri özür dileriz demek zorunda bırakır. Yeniliklere açık olduğumuzu belirterek katılımlarınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şekil keyfiyetin can düşmanı, hürriyetin ikiz kardeşi

Av. Mustafa Emir Üstündağ babası Prof.Dr.Saim Üstündağ hakkında bilgiler verdi. Üstündağ'ın hayat öyküsünün yoksulluğun makus talihini kırmayı başaran nadir insanlardan birisi olmasından kaynaklandığına vurgu yaparak "Üstündağ'ı en iyi anlatacak bir şey varsa oda hayat mücadelesi hırsının eserlerine yansımış olması ve her türlü hukuki mevzuya aydınlatıcı aksi bir fikir taşımış olmasıdır. Bunun dışında kendisi her ne kadar önemli görevler ifa etmiş olsada dahi bu ifa etmiş olduğu görevler kendisine aslında bir yük olarak zamanını çalmış ve onun açısından önemli olan her zaman bilime olan merakı ve çalışma disiplininin en üst safhada kendisinde tezayür etmiş olmasıydı. Özellikle vurgulamak istediğim 2 nokta var. Bunlardan birincisi Armağan'ın kitabı adına yayınlanan. Meslektaşlarına kendisinin ithaf ettiği ve burada çok değerli katkıları olan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu Armağan'ın çıkartılması aşamasında göstermiş oldukları gayretten dolayı. Ama özellikle de şu noktanın altını çizmeden geçemeyeceğim. Tanrıverdi hocamın, Üstündağ hocanın şahsi ricasını kıramayıp ön söz yazdığı Makaleler İçtihat taneleri ve çevreler isimli derleme çalışması bir akademisyen bilhassa sağlığının bozulmaya yüz tuttuğu bir dönemde tevdi edilmiş belkide adına çıkartılan Armağan'dan da öte üstada vefa duygusunun en zor dönemde tadıldığı bir vesile olarak taşınmış olmasıdır. Son olarak hepinize çok teşekkür ediyorum kendisinin icra hukuku kitabında da yazdığı gibi bir son söz olarak şekil keyfiyetin can düşmanı, hürriyetin ikiz kardeşi diyerek hepinizi selamlıyor ve esenlikler diliyorum"şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilimdalı Başkanı Prof.Dr.Süha Tanrıverdi "İflas dışı adil konkordoto üzerine bazı düşünceler" başlığı altında katılımcılara bilgiler verdi. Sempozyumun ilk günkü programında konuşmacı olarak Prof.Dr. Ahmet Türk, Av. Talih Uyar, Hakim Cemal Fazıl Karakaş, Doç.Dr.Bilgehan Yelişova ve Doç.Dr Ebru Ceylan yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ahmet Türk Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title