Haberler

Türk gemisini yarım saat kovalayan korsanlar, balyozla kıramadıkları kapıları taş motoruyla kesmişler

Güncelleme:

Gine körfezinde Türk gemisine yapılan korsan saldırısının detayları ortaya çıktı. Korsanların yarım saat boyunca takip etiği geminin kapılarını 7 saat boyunca balyozla kırmaya çalıştığı aktarıldı. Kapıyı kıramayan korsanların daha sonra kapıları taş motoruyla kestikleri ve kesilen deliklerden ateş açtıkları belirtildi.

Liberya bandıralı İstanbul ve Londra merkezli şirkete ait M/V Mozart isimli konteyner gemisi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Lagos'a yaklaşık 180 mil açıkta seyreden ve 19 mürettebata sahip Türk gemisine yönelik saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi kaçırıldı.

5 MİLYON DOLAR FİDYE İSTEKDİKLERİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Korsanlar 3 gemiciyi bırakırken, gemi 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na demirlendi. Kaçırılan 15 denizciyle ilgili çalışmalar devam ederken, Sabah'ın haberine göre korsanların 15 personelin bırakılması için 5 Milyon Dolar fidye istedikleri öne sürüldü.

Türk gemisini yarım saat kovalayan korsanlar, balyozla kırmadıkları kapıyı taş motoruyla kesmişler

BALYOZLARLA KIRAMADIKLARI KAPILARI TAŞ MOTORU İLE KESMİŞLER

Olayın detayları ise ortaya çıkmaya başladı. Korsanların balyozlarla 7 saat boyunca 12 mm'lik sac kapılara vurduğu, daha sonra ise taş motoru ile kapıları kestikleri öğrenildi. Kestikleri kapılarda açılan deliklerden girer girmez ateş etmeye başlarken, geminin ikinci mühendisi bu esnada karnından kurşunlanırken yaralandı.

GEMİYİ YARIM SAAT BOYUNCA KOVALAMIŞLAR

Korsanların gemiye çıkmadan önce geminin süratinin 22 knot olduğu, korsanların botlarının ise 26-27 knot süratinde olduğu öğrenildi. Korsanların yarım saat boyunca gemiyi kovaladıkları aktarıldı. Dünya genelindeki korsan baskınlarının yüzde 95'i bu bölgede gerçekleşirken, korsanların Avrupa menşei olmayan gemileri hedef aldıkları öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Münir Karaloğlu Liberya Gabon Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (73)

ömer turan:

basit bir kuyumcuda bşile silah varken koskoca gemide silah nasıl yok. şakamısınız oğlum

60
5
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

TİCARET GEMİLERİNDE SİLAH BULUNDURMAK YASAK DİYE BİLİYORUM

yanıt1
yanıt3
Hart:

Korsanları Baskın yapıp gebertmeliyiz

53
5
yanıtYanıtla
Seyit:

Bukadar korsanlık olan bir bölgede Kapıya balyozla vurulması ve taş motoru ile kesilmesi ve bundan hiçbir personelin haberdar olmaması ilginç. Korsanların daha gemiye yaklaşırken tespit edilip ateş açılması gerekirdi. Gemi personelinin korsan baskınlarına karşı silahlı olması ve çatışmaya girme mecburiyeti halinde eğitimli olması gerekirdi. Gemide farklı yönlerde korsan saldırılarına karşı makinalı tüfek bataryası olması gerekirdi. Korsan baskınlarının olduğu bölgelerde nöbetçi olması gerekirdi

31
22
yanıtYanıtla
gemi inşaa mühendisi:

Şirket tarafından silahlı nöbetçi kiralanması gerekirdi fakat gemi personelinin silah kullanması katiyen yasak çünkü istatistiksel olarak can kaybını arttırdığı bir gerçek.

yanıt13
yanıt2
:

Gemiye zaten yaklaşırken radardan görüyorsun ama ne yapabilirsin. Prosedürde kapıları felan kilitle yazıyor al sana kilit.

yanıt0
yanıt0
Ayhan:

Bu işte Türkiye duşmanlarının parmağı var Türkiyeye diz çökmek bu haydutları yakalayıp gereken yapılsın

32
20
yanıtYanıtla
Ne:

Ne alakasi var Türk düşmanlığı ile hepsine yapıyorlar

yanıt14
yanıt3
okuyucu:

ne alakası var türkiyeyle. gemi libarya bandıralı vergisini oraya veriyorlar çalışanların bir kısmı türk.

yanıt0
yanıt0
Ferid:

İstanbul trafiğindeki magandalarda bile silah varken,Kocaman gemi taşıdığı milyonlarca değerindeki yük ve tehlikeki sulardaki durumuna bakarsak nasıl silah olmaz böyle bir gemide.Roketsavar bile olmalı.

44
4
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title