Haberler

Türk Enerji-Sen Memurlara Gecikme Zammı Yapılmasını Talep Etti

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, memurların 2012 yılının ilk maaşını zamsız aldıklarını ifade ederek, "Madem hükümette bize zamsız maaş verdi Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, memurların 2012 yılının ilk maaşını zamsız"...

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, memurların 2012 yılının ilk maaşını zamsız aldıklarını ifade ederek, "Madem hükümette bize zamsız maaş verdi Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, memurların 2012 yılının ilk maaşını zamsız aldıklarını ifade ederek, "Madem hükümette bize zamsız maaş verdi. Yükümlülüğünü yerine getirmedi. O zaman gecikme zammını almasını bildiği gibi vermesini de bilmelidir. Adalet için biz böyle bir talepte bulunuyoruz" dedi.

Karapınar yaptığı yazılı açıklamada, memurların 2012 yılının ilk maaşını zamsız aldıklarını belirterek, "2012 yılı memurlarımız açısından büyük bir hayal kırıklığı ile başladı. İlk maaşlar zamsız yattı. Güncelleme kılıfı ile zamlarla memurların maaşını eriten hükümet, Yasal düzenlemeyi yapmayarak memurlarına vaktinde maaş zammını çök gördü" diye konuştu.

Hükümetin tutumunun 2 milyon 400 bin memuru açıkça mağduriyetine neden olduğunu ileri süren Celal Karapınar "Anayasa değişikliğinin üstünden 16 ay geçmesine rağmen yasa değişikliği yapılmadığı için memurlar mağdur edildi. Hükümet bir gecede yasalar çıkarttı. Kanun hükmünde kararname yayınlanmasının sona ereceği gün 12 kararname yayınladı. Fakat memurların yasasını umursamayarak takındığı tutum nedeniyle 2 milyon 400 bin memuru, aileleri ile birlikte düşünüldüğünde 8 milyondan fazla vatandaşı açıkça mağdur etti" şeklinde konuştu.

-"ADALET AKILLARINA GELİRSE TALEBİMİZİ YERİNE GETİRİRLER"-

Enflasyon farkı harici Ocak'ta zam alamayan memur için gecikme zammı yapılması talebinde bulunan Karapınar şunları kaydetti:

"Hükümet maaşlarımıza zam yapmayarak neden olduğu kaybımızı gidermek zorundadır. Bu sosyal ve hukuk devleti olmanın gereğidir. Bu nedenle biz Türk Enerji-Sen olarak 2012 yılında zamsız maaş nedeniyle gecikme zammı vermelidir. Vatandaş bir ödemesini geciktirince hemen gecikme zammı uygulanıyor. Vatandaşın bundan hiç kurtuluşu olmuyor. Madem hükümette bize zamsız maaş verdi. Yükümlülüğünü yerine getirmedi. O zaman gecikme zammını almasını bildiği gibi vermesini de bilmelidir. Adalet için biz böyle bir talepte bulunuyoruz. Adalet akıllarına gelirse bunu yapmak zorundadırlar." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Celal Karapınar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title