Haberler

Turizm Merkezi Ayder Yayla Yolu Çözüm Bekliyor

Türkiye’nin önemli turizm potansiyeline sahip Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylasındaki yol sorunu devam ediyor.

Türkiye'nin önemli turizm potansiyeline sahip Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylasındaki yol sorunu devam ediyor.

Çamlıhemşin kara yolunun genişletilmesi için başlatılan girişimlerden herhangi bir sonuç alınamazken, Turizm merkezi Ayder Yaylası, eski dar kara yoluyla turizme hizmet veriyor.

Ardeşen ilçesi ile Ayder Turizm merkezi arasındaki yolun turizm yolu olarak kullanıldığını belirten Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, yolun altyapıya sahip olmadığından en küçük heyelanda bile yolun sürekli ulaşıma kapandığını söyledi.

Yolun ulaşım için yetersiz kaldığını ifade eden Başkan Haşimoğlu, "Turizmci tur operatörleri öncelikle yola bakıyorlar. Yolun dar olması nedeniyle Karadeniz'e gelen yerli ve yabancı turistler başka turizm merkezlerine yönlendiriyor. Daha önce Kara yolları bölge müdürüyle defalarca görüştük, ayrıca Turizm İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında da bu yolun genişletilmesi konusunda ısrarcı olduk. Fakat hala dar yol mağduriyeti sürüyor. Yolumuz dar olduğu için ilçemizdeki Turizm potansiyeli de olumsuz yönde etkileniyor." dedi.

Ulaştırma Bakanlığından talepte bulunduklarını kaydeden Haşimoğlu "2015 Yılında aldığımız meclis kararıyla Çamlıhemşin kara yolunun acil olarak bölünmüş yola dönüştürülmesi için ulaştırma bakanlığından proje talebinde bulunduk. Bu talebimiz üzerine Çamlıhemşin Kara yolu için yatırım kararı alındı. Alınan kararın yatırıma dönüştürülüp uzun araç kuyruklarının oluşmadığı bir Ayder yolu için acil olarak çalışma başlatılmasını bekliyoruz" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Haşimoğlu Çamlıhemşin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title