Haberler

Tünel inşaatından kurtarılan asırlık zeytin ağaçları nefes oldu

Güncelleme:

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin öncülüğünde Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde yapımı süren iki tünelin inşaatından kurtarılan asırlık zeytin ağaçları hem Avcılar'da hem de komşu ilçelerde nefes olmaya devam ediyor.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin öncülüğünde Ayvacık- Küçükkuyu kesiminde yapımı süren iki tünelin inşaatından kurtarılan asırlık zeytin ağaçları hem Avcılar'da hem de komşu ilçelerde nefes olmaya devam ediyor.

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık- Küçükkuyu kesiminde yapımı süren iki tünelin inşaatı, bölgede bulun asırlık zeytin ağaçlarını yok olma tehlikesi ile karşı karşıya getirmişti. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ile birlikte inşaattan çıkan tonlarca hafriyatın altında kalacak olan ağaçlar için harekete geçerek, risk altındaki ağaçları Avcılar'a taşıdı.

Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin hassas çalışmalarıyla Küçükkuyu'dan sökülüp tırlara yüklenerek Avcılar'ın muhtelif yerleri ve parklarına dikilen ağaçların en genci 100, en yaşlısı 500 yaşında.

Komşu ilçelere hediye edildi

Hafriyat altında kalmaktan kurtarılan ve bakımları yapılan ağaçların bir kısmı, Avcılar'ın komşu ilçesi olan 7 belediyeye gönderildi. Belediye yetkilerince yapılan açıklamada, Beylikdüzü, Çatalca, Büyükçekmece, Bakırköy, Silivri, Esenyurt, Küçükçekmece belediyelerine 2'şer adet gönderilen zeytin ağaçlarının dün itibari ile belediyelere ulaştığı bildirildi.

"Doğanın sahibi değil parçasıyız"

Başkan Hançerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Doğanın ve yaşam alanlarımızın yok edilmesinin önüne geçilmelidir. Yol yapımı ve tüneller nedeniyle zeytin ağaçları kesiliyor, yakılıyor odun oluyor. Buna bizim yüreğimiz dayanmadı. Barıştır, dostluktur, kardeşliktir, umuttur, bin bir derde şifadır zeytin ağacı. Avcılarımızın dört bir yanını donattığımız zeytin ağaçlarımızı, kardeşimiz komşu belediyelerimizle de paylaştık. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hançerli'ye teşekkür

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımla, gönderilen zeytin ağaçları için teşekkür etti. Yılmaz, "Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından belediyemize hediye edilen zeytin ağacını belediye bahçemize diktik. Bu inceliğinden dolayı Hançerli'ye teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turan Hançerli Küçükkuyu Ayvacık Avcılar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title