Haberler

Tunceli'de Tango Rüzgarı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda açılan dans kursuna, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar ilgi gösteriyor Dans eğitmeni Ergün De...

FATMA ÇIRAY - HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'de açılan dans kursuna katılan üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar, tango öğreniyor.

Dans eğitmeni Ergün Demir, Tunceli Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasındaki salonda 6'sı kadın 12 kişiye tango öğretiyor. İki hafta önce başlayan kursa, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar katılıyor.

Aslen Tuncelili olan ancak İstanbul ve İzmir'de dans eğitmenliği yapan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte çalışmalarını Tunceli'de sürdüreceğini belirterek, "Tunceli gibi küçük bir şehirde insanların sosyal hayatının çeşitlendirilmesi bakımından sıkıntılar var. Biz de bu anlamda insanların taleplerini dikkate aldık ve çalışmalarımızı burada yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Kursun çok iyi geçtiğini dile getiren Demir, "Arkadaşlarımız gördüğünüz gibi ikinci haftada tango çalışmasını yürütüyor. Kursa ilgi gittikçe artıyor. Bu da bizi sevindiriyor" ifadesini kullandı.

Kursun 3 ay süreceğini belirten Demir, "3 aylık süre sonunda yeni gruplarla kurslarımıza devam edeceğiz" dedi.

Katılımcıların hareketli dansların ritmine alışmakta zorlandığını anlatan Demir, şunları söyledi:

"Yıllardır halay çeken insanların özellikle tango, salsa gibi biraz ritmi hızlı danslara ilgisini sorarsanız tabii ki üzerlerine oturmuş bir ağırlık var. İlk başta danslara mesafeli yaklaştılar. Biz uygulamalı olarak tanıtımlar yaptık. Buradaki öğretmen ve doktor arkadaşlarımızın ilgileriyle çabucak bunu kırdık. İnsanlar şimdi çekinmeden buraya gelip eşli bir şekilde tango da salsa da yapabiliyor. İlerleyen zamanlarda bu sayı giderek artacaktır."

Tangonun yanı sıra sirtaki ve horon kursu da verdiğini dile getiren Demir, tüm kurslarda yaklaşık 40 kursiyeri olduğunu söyledi.

Kursiyerler memnun

Kursiyerlerden Ayşegül Demir ise "Tunceli'ye Almanca öğretmeni olarak atandım. Daha önceden burayı görmemiştim. Görmeyi çok istediğim bir şehirdi ve atanarak gelmek nasip oldu. Dansa ilgim daha önceden de vardı. Öğrenciyken küçük bir deneyimim oldu. Daha sonra ara verdim. Buraya atanırken 'umarım burada dans kursu veya okulu vardır' dedim. Olmasa bile burada uzun süre kalmayı düşünüyordum. Bir hoca bulup çalışmalara devam etmeyi düşünüyordum. Neyse ki varmış" diye konuştu.

Kursta çok iyi bir atmosfer olduğunu belirten Demir, "Ortam umduğumdan çok daha iyi. Tango dışında başka kurslara da katılmayı düşünüyorum" dedi.

Tunceli'de dans kursu açılmasına şaşırmadığını dile getiren Demir, "Tunceli küçük olabilir ama içerisinde çok büyük bir dünya barındırıyor. Gelir gelmez bunu hissettim. Tunceli'nin çok güzel bir atmosferi var, çok hareketli bir şehir" ifadesini kullandı.

Tunceli Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Burhan Şeker de "Bir yıl önce yaklaşık 15-20 günlük bir salsa kursu vardı, oraya katılmıştım. Burada da tangoya başladık. Kursta ikinci haftamız. Dersler gayet iyi gidiyor. Hocamızdan memnunuz" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ergün Demir İstanbul İzmir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title