Haberler

Tuluhan Tekelioğlu: Öcalan'la Röprotaj Yapmak İstiyorum

Güncelleme:

Kandil'de PKK'lılar ile hatıra fotoğrafı çektiren Tekelioğlu, İmralı'ya gitmek istediğini açıkladı.

HABERLER.com CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, canlı yayında Engin Aysever'in sorularını yanıtladı.

KANDİL'E NEDEN ÇIKTI?

Çözüm sürecinde Kandil'e çıkarak PKK'lı teröristlerle röportaj yapan Tekelioğlu, o dönem yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Engin Aysever'in 'neden dağa çıktınız?' sorusuna Tekelioğlu "Bizi gazeteciliği 2 kişi öğretti. Gökşin Sipahioğlu ve Mehmet Ali Birand. Bize her zaman gidip gördüğümüzü haber yapmamız yönünde öğütlerde bulunurlardı. Daha önce defalarda Doğu'ya gittim. Ama barış süreciyle beraber ilk defa Kandil'e çıkma imkanım oldu. Bazı insanlar bana çok kızdı. Bazı meseleleri yerinden görmek gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.

"BARIŞ SÜRECİNİN ÜSTÜNE TİTREYELİM"

11 aydan beri şehit haberi gelmediğinin altını çizen Tekelioğlu "Şuan barış sürecinin üstüne titrememiz gerekiyor. Hep şehit anneleri diyoruz. Ordaki anneler de şehit anneleri. Onların çocukları da askere gitmiş ve askerde ölmüşler. Yani o çocuk dağa çıktığı anda ikinci gün terörist oluyor, askere gittiği anda ve öldüğünde şehit oluyor. Bunun arasındaki fark ne? Terörist ya da asker sayılmasıyla alakalı. Bir anne yüreği öyle bakmıyor çocuklara" dedi.

"BENİ ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜRSÜNLER"

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşüp röportaj yapmak istediğini belirten Tekelioğlu şu ifadelere yer verdi: "Ne soru soracağım konusunda fazla detaya girmek istemiyorum. Tepkileri zaten üzerime çekmiş durumdayım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tuluhan Tekelioğlu Abdullah Öcalan Kandil Dağı İmralı Güncel Haberler

title