Haberler

    Tuluğ Tırpan&serhat Kılıç-Atlantikli Yıllar

    Tuluğ Tırpan ve Serhat Kılıç ile Atlantikli Yıllar konseri, 28 Mart'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

    Tuluğ Tırpan ve Serhat Kılıç ile Atlantikli Yıllar konseri, 28 Mart'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

    Caz, soul ve funk tutkunlarının kalbinde Ahmet Ertegün'ün yeri başkadır. Bu topraklardan çıkıp 60 yıla yakın bir süre dünyada müziğin gidişatına yön veren isimlerden biri olan Ertegün, Atlantic Records markası altında Ray Charles, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Frank Zappa, Stevie Wonder, Rolling Stones, Bee Gees, Led Zeppelin gibi efsaneler yarattı. 2006 yılı Grammy ödül töreninde, Onur Ödülü'ne layık görüldüğünde ise tek cümlelik bir teşekkür konuşması yaptı: "Bana bu imkanı tanıyan Amerika'ya ve sevgili öz vatanım Türkiye'ye teşekkür ederim." Robert Greenfield'in Ertegün ölmeden önce kendisiyle birlikte çalışarak kaleme aldığı 'The Last Sultan / Son Sultan' isimli kitabı okuyup bu büyük müzik adamının hayat hikayesinden ilham alan piyanist ve besteci Tuluğ Tırpan ile bu projeye dair hayalini paylaştığı aktör ve şarkıcı Serhat Kılıç'ın tecrübelerini birleştirerek hazırladığı 'Atlantikli Yıllar', 2006 yılında hayatını kaybeden Ahmet Ertegün'ü anmak, macerasından kesitler sunmak ve o dönemin ruhunu sahneye taşımak için yola çıktı. İkili, Türkiye'nin önde gelen eşlik müzisyenlerinden oluşan bir orkestra ve sürpriz konuklar eşliğinde, Atlantic Records'ın hit olmuş parçalarını anekdotlar ve başarı hikayeleri eşliğinde seslendirecek.

    Tuluğ Tırpan: Müzik direktörü - Piyano, tuşlu çalgılar

    Serhat Kılıç: Anlatıcı, vokal

    Hayal Köseoğlu: Vokal

    Anıl Şallıel: Tenor saksofon, flüt

    Çağlayan Yıldız: Gitar

    Volkan Hürsever: Kontrbas

    Nedim Ruacan: Davul

    Sürpriz konuklar sizleri bekliyor.

    Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz  aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Sarıyer

    Mekan : ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

    Mekan Adresi : ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri İSTİNYE / İstanbul

    Başlangıç Saati : 28.03.2017 20: 30: 00

    Bitiş Saati : 28.03.2017 22: 30: 00

    Kategori : Tuluğ Tırpan&Serhat Kılıç-Atlantikli Yıllar

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmet Ertegün Serhat Kılıç Ray Charles Türkiye Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title