Haberler

Tuğrul Bey kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin Tuğrul Beyi Barış Bağcı kimdir? kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

TRT'nin yeni dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu, dün akşam ilk bölümüyle ekranlara geldi. Aksiyon dolu sahneleriyle tarihi dizi, izleyenlerden tam not aldı. Dizideki tarihi karakterler merak konusu oldu? Tuğrul Bey kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin Tuğrul Beyi Barış Bağcı kimdir? Barış Yağcı, kaç yaşında, nereli? soruları aratılmaya başladı. cevaplar haberimizde.

Tanıtımlarıyla dikkat çeken, merakla beklenen TRT'nin yeni tarihi dizisi Alparslan Büyük Selçuklu ilk bölümüyle ekranlara geldi. Büyük beğeni toplayan dizinin karakterleri ise merak konusu oldu. Tarihteki Tuğrul Bey kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin Tuğrul Beyi Barış Bağcı kimdir? Barış Yağcı, kaç yaşında, nereli? soruları aratılmaya başladı.

TUĞRUL BEY KİMDİR?

Büyük Selçuklu Devleti'nin ilk hükümdarı olan Tuğrul Bey, aynı zamanda devletin de kurucusudur. Selçuk Bey'in torunu Tuğrul Bey'in hiç çocuğu olmamıştır. Sultanlık döneminde ülke topraklarını Anadolu'ya kadar genişletti.

Tuğrul Bey, Abbasi halifesinin de koruyuculuğunu üstlenmiştir. Halife, Tuğrul Bey'e Dinin direği ve Doğu'nun ve Batı'nın Sultanı unvanlarını vererek Onu sultan ilan etti. Tuğrul Bey, 73 yaşında vefat etmiştir. Aplsarlan: Büyük Selçuklu dizisinde Tuğrul Bey karakterini Barış Yağcı canlandırmaktadır.

BARIŞ YAĞCI KİMDİR?

Barış yağcı, 27 Mayıs 1975 yılında Karaman'da doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Trabzon Devlet Tiyatrosunda görev aldıktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrosunda görev aldı.

2012018 yılları arasında TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Moğol kumandanı Baycu Noyan karakterini canlandırdı. 2017-2020 yılları arasında Çember adlı polisiye dizisinde Başkomiser Barış, 20-2021 yılları arasında Masumlar Apartmanı dizisinde Cüneyt karakterlerini oynadı. Şimdilerde ise ünlü oyuncu Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Tuğrul Bey karakterini canlandırıyor.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

Alparslan Büyük Selçuklu Masumlar Apartmanı Diriliş Ertuğrul Barış Yağcı Çember Trt Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (1)

Agaveys Sahverdi:

Selcuk devletinin kurucusu tekce Tuğrul bey, yok hem de Çağrı beydir. Tarihçilerin yazdığına göre devletçiliyi daha cok Tuğrul bey saklamış. Devletin doğu tarafının başçısı ise Çağrı bey olmuş. Tuğrul bey halifenin 17 yaşlı kızını ordu çekerek avrad etmiş. Feqet dügünden az sonra ölmüş. Halifeden ordunun güçü ile kız almanın hayır getiormediyini gören Alparslan kızı geri kaytarmış. Olaylar İranda, Türkmeinstanda baş verib. Ama dizide çam ağacları görünür. O zaman o bölgede çam yok idi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title