Haberler

Tugfo Avrupa Turnesi Tamamladı

Sabancı Vakfı'nın kurulmasını sağladığı ve Ana Destekçisi olduğu TUGFO, İstanbul'un ardından Avrupa'daki müzikseverlerle buluştuğu 8 konser gerçekleştirdi.

Sabancı Vakfı'nın kurulmasını sağladığı ve Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), İstanbul'un ardından Avrupa'daki müzikseverlerle buluştuğu 8 konser gerçekleştirdi. Şef Cem Mansur yönetimindeki TUGFO, 12. yılında Türkiye'nin en başarılı konservatuarlarından seçilen 81 genç müzisyen ile Çekya, Slovakya, Avusturya, Macaristan ve Polonya'da Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

TUGFO'nun bu yılki Avrupa turnesinin repertuvarında, aynı zamanda şef Cem Mansur'un da hocası olan dünyaca ünlü ABD'li orkestra şefi, besteci, yazar ve piyanist Leonard Bernstein'ın doğumunun 100. yılı şerefine müzisyenin iki önemli eseri "Divertimento" ve "Serenade"ın yanı sıra Prokofiev'in "5'inci Senfoni"si ve "Mozart'ın 24'üncü Piyano Konçertosu" da yer aldı. Cemal Reşit Rey'in "Enstantaneler" adlı eseri de Avrupa'nın en önemli konser salonlarında müzikseverlerle buluştu.

TUGFO VE STEPHEN KOVACEVİCH AYAKTA ALKIŞLANDI

TUGFO'ya Avrupa konserlerinde eşlik eden solistler ise Alena Baeva ve Stephen Kovacevich oldu. Genç yaşta elde ettiği başarılarla adını duyuran Alena Baeva, Bernstein'ın Serenade adlı eserinde genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşırken; Avrupa turnesinin son ayağında TUGFO'ya 20'nci yüzyılın en büyük piyanistleri arasında yer alan Stephen Kovacevich eşlik etti.

Büyük bestekarların eserlerine getirdiği yorumlarıyla hayranlık uyandıran ve Grammy adaylığı bulunan Kovacevich, genç müzisyenlerle performans gösterdiği Avrupa'nın en önemli klasik müzik sahnelerinden Varşova Ulusal Filarmoni'de ayakta alkışlandı.

VİYANA KONSERİ AVUSTURYA RADYOSU'NDAN YAYINLANDI

Seçkin repertuvarıyla her yıl Avrupa'nın önemli salonlarında dinleyiciyle buluşan Şef Cem Mansur yönetimindeki genç yetenekler bu yıl da Prag'ın görkemli sahnelerinden Smetana Hall, Bratislava'nın önemli mimari yapılarından biri olan Slovak Radyo Konser Salonu ve Viyana'nın önemli kültür merkezlerinden Radio Kulturhaus'ta konser verdi. TUGFO'nun Viyana konseri Avusturya Radyosu yayını ile büyük dinleyici kitlelerine ulaştı.

TUGFO, TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ MÜZİSYENLER KAZANDIRIYOR

Türkiye'nin tüm konservatuarlarından seçilen başarılı genç müzisyenlerden oluşan ve faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdüren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası her yıl Avrupa'nın farklı ülkelerinde konserler veriyor. Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu'na (EFNYO) tam üyesi olan TUGFO, aynı zamanda genç müzisyenlerine, federasyona üye olan orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurt içi ve yurt dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor.

Sabancı Vakfı, Türkiye'nin uluslararası arenada tanıtımında da etkili olan bu projeye verdiği destekle, genç müzisyenlere dünyanın en prestijli isimleriyle sahneye çıkma imkânı sunarken, onları destekleyerek ülkelerine bir değer olarak kazandırmayı amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title