Haberler

Tübitak'ta Usulsüz İşe Alım Davalarında Birleştirme

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) örgütlenmesi kapsamında TÜBİTAK'a usulsüz personel aldıkları gerekçesiyle yargılanan bir kısmı eski TÜBİTAK yöneticisi 7 sanıklı davayla 4 sanığın yargılandığı diğer davanın birleştirilmesine karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) örgütlenmesi kapsamında TÜBİTAK'a usulsüz personel aldıkları gerekçesiyle yargılanan bir kısmı eski TÜBİTAK yöneticisi 7 sanıklı davayla 4 sanığın yargılandığı diğer davanın birleştirilmesine karar verildi.

Eski TÜBİTAK Başkanı ve BİLGEM Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile kurumun çalışanları Kadir Bülbül, Halil Can, Burhan Güneş, Behra Güler, "usulsüz olarak işe alındıkları" ifade edilen Cevdet Aydın ve Hasan Başaran Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

İddianamede, Aydın ve Başaran'ın sahte lisans diplomalarıyla TÜBİTAK'ta işe başlatıldıkları belirtilerek, sanıklara "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık suçuna iştirak" suçlamaları yöneltiliyor.

Mahkeme, bir başka davada da Palaz ile eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, eski Başkan Danışmanı ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü yöneticisi Osman Kulak, eski Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Murat Aydın'ı yargılıyor.

Bu davanın iddianamesinde ise yürütme organının, "17-25 Aralık" olarak bilinen süreçte Hükümeti devirmeye teşebbüs eden FETÖ'nün devlette kadrolaşmasını önlemek amacıyla, ikinci bir emre kadar personel alımının durdurulmasına" ilişkin genelgelerine rağmen zanlıların emriyle toplam 116 kişinin TÜBİTAK'ta işe başlatıldığı tespiti yapılıyor.

Birleştirme kararındaki gerekçe

Davaların birleştirilmelerine ilişkin gerekçeli kararda, iki davada da Palaz'ın yargılandığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Her iki dosyadaki fiiller ve sanıklara atfedilen suçlar farklı olsa da iddianın kaynağını Palaz ve diğer sanıkların FETÖ örgütlenmesi kapsamında TÜBİTAK'ta kadrolaşma amacıyla usulsüz personel alımı olaylarının oluşturduğu, bu iddiaların ve sanıkların kastının tespiti açısından dosyalardaki delillerin birlikte değerlendirilmesinin uygun olacağı, dosyalar arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu kanaatine varıldığından dosyaların birleştirilmesine karar verilmiştir."

Sanıklardan daha önce TÜBİTAK'ın insan kaynakları biriminde "baş uzman" sıfatıyla görev yapan ve kurum adına iş başvurularını alma ve işlem yapmaya yetkili Kadir Bülbül halen aranıyor.

Bu arada birleştirme kararına, davanın taraflarının üst mahkemede itiraz hakkı bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Burhan Güneş Hasan Palaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title