Haberler

TUBİTAK Başkanı Mandal: "Biyomedikal alanı öncelikli alanlarımız arasında"

Güncelleme:

TUBİTAK Başkanı Mandal: "Biyomedikal alanı öncelikli alanlarımız arasında"

SAMSUN - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, biyomedikal alanının katma değer noktasında oldukça önemli bir alan olduğunu ve TUBİTAK olarak da öncelikli alanları arasında yer aldığını söyledi.

Prof. Dr. Mandal, bir dizi ziyaretler için geldiği Samsun'da Medikal Sanayi Kümesi İstişare Toplantısı'na katıldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Mandal, Samsun'a geliş sebebinin özellikle biyomedikal cihaz kümelenme yapısı olduğunu söyledi. TUBİTAK imkanlarıyla buradaki başlatılmış olan girişimi daha kıymetli hale nasıl getirebilmeleri için geldiğini kaydeden Mandal, "Bizim her şehrimiz, gittiğimiz zaman bize her zaman o sıcaklığı gösterir ama burada bir şeylerin olduğunu duyuyoruz. Buradaki duyduklarımızı daha anlamlı, kıymetli hale getirebilmek için bilim, teknoloji ve yenilik eko-sistemimizde bir model yapı noktasında ki konuştuğumuz sektör biyomedikal. Katma değer noktasında oldukça önemli bir alan. Bizim TUBİTAK olarak ta öncelikli alanlarımız arasında yer alan bir konu. Yapmaya çalıştığımız buradaki kümelenme yapısı nasıl bir modelle süreç yönetiliyor ve bu model bizim kendi deneyimlerimizle daha kıymeti hale nasıl getirilebilmek. Bunun bir çabası içerisindeyiz. Umarım bugünün sonunda hem kendileri için hem bizim için karşılıklı bir kazanım olur. Biz de geleceğe doğru baktığımızda buradaki başlatılmış olan girişimi bir üst seviyeye taşıyabilmenin mutluluğunu birlikte yaşarız inşallah" dedi.

"Araştırma yoksa TUBİTAK'ın fonksiyonu ortadan kalkıyor"

TUBİTAK olarak klasik TEYDEP desteklerinin olduğunu ifade eden Madal, "Her firmanın gelip araştırma yapmak için başvurduğu çokta iyi bilinen bir şey. Biz bütün imkanı sağlarız her zaman ama burada bir üretimin ötesinde araştırmanın olması lazım. Devletimizin diğer kurumları KOSGEB olsun veya bakanlığımızın diğer birimleri olsun başka mekanizmalarla sürece katkıda bulunuyor ama bizim mekanizmamızda araştırma yoksa TUBİTAK'ın fonksiyonu ortadan kalkıyor. O yüzden TEYDEP desteğinin ötesinde bizim bir takım yeni mekanizmalarımız var. Bizim sanayi-iş birliği mekanizmaları ağları diye bir programımız var 2018 yılı Haziran ayından bu yana. Ayrı ayrı bir şeyler yapmak yerine birlikte bir şey yapmak. Bütün dünyanın yapmaya çalıştığı, değişik isimler verdiği, açık inovasyon dediği ama içine girdiğiniz zaman her kurum, her ülke, her bölge kendi modelini geliştiriyor. Hem insan kaynağında hem de alt yapıda ortak bir girişim olabilir mi. Birlikte proje yapmak yerine birlikte iş yapmak" diye konuştu.

Toplantıya ayrıca, Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun Teknokent Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak ve davetliler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title