Haberler

TSK Personel Kanunu Değişiyor

TBMM Genel Kurulu'nda, TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerinde, AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda, TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerinde, AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yumruklaşmaya varan kavgaya dönüşmesi üzerine birleşime ara verildi.

Genel Kurul'da TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının 2. bölümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Görüşmelerde söz alan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "Operasyon düzenlenen evlere, darmadağın edildikten sonra bu evler, kadın iç çamaşırlarına ve duvarlara 'Kızlar geldik, yoktunuz' gibi cümleler yazılmaktan çekinilmemektedir." ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın, "Hepimizin aileri, eşleri, kızları, gelinleri var. Farzedelim ki herhangi bir kesim gelip batı illerinde birinizin evinde böyle duvara 'Hanımlar, kızlar, geldik, yoktunuz' yazısını yazdı. Siz acaba bunu hoş mu karşılayacaksınız, cezalandırılmasını mı sağlayacaksınız?" demesi, AK Parti ve MHP sıralarında tepkilere neden oldu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, "Sizi, böyle şeyleri yapmaktan ve konuşmaktan men ediyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Yıldırım'ın sözleri üzerine yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yıldırım'ın, tahkir edici ve üzücü bir söylem kullandığını, bunun Meclisin saygınlığına yakışmadığını belirterek, bu konuşmayı kınadığını söyledi.

Turan, "Bu dile cevap vermeyi doğru bulmuyorum ancak asker de bizim, korucu da bizim, polis de bizim. Hiçbir ferdi anlatıldığı gibi işler yapmaz, yapan olursa kurum zaten kendi tedbirini alır ama onun ötesinde doğruluğu belli olup olmadığı bile net olmayan konuları bu üslupla buraya taşımayı, hanımefendilerin olduğu bir ortamda bunu taşımayı ahlaksızlık olarak düşünüyorum." dedi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün, AK Parti sıralarına yönelik laf atması üzerine, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Önlü'nün üzerine yürüdü. Tartışma, her iki partinin üyeleri arasında yumruklaşmaya varan kavgaya dönüştü. CHP milletvekilleri araya girerek kavgayı önlemeye çalıştı.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi. Gerginlik verilen arada da devam etti.

Kaynak: AA / Politika

Kadri Yıldırım Turan Yıldırım AK Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title