Haberler

ABD'de Bir İlk! CIA'in Başına İlk Kez Kadın Direktör Atandı

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevinden aldı ve yerine CIA Direktörü Pompeo'yu getirdi. Pompeo'nun yerine ise Gina Haspel atandı. Haspel, CIA'in ilk kadın direktörü oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. CIA Direktörlüğüne getirilen isim ise Gina Haspel oldu. Haspel ABD tarihinin ilk kadın CIA direktörü oldu.

POMPEO'YA EN YAKIN İSİM

1985 yılında CIA bünyesine katılan Gina Haspel Şubat 2017'de ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. 62 yaşındaki Haspel, Pompeo'ya en yakın isim olarak biliniyor.

İŞKENCE İDDİASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Haspel'in ismi, 2002 yılında Tayland'da El Kaideli teröristlere "waterboarding" işkencesinin uygulandığı bir ABD tesisini yürüttüğü iddialarıyla anılmıştı.

GINA HASPEL KİMDİR?

ABD Başkanı Donald Trump koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinden sonra CIA Başkanlığı'na Mike Pompeo'yu getirmişti. Pompeo kendi ekibini kurarken başkan yardımcılığı görevini Gina Haspel'e vermişti.

Daha önce CIA'in gizli tesislerindeki işkencelerde adı anılan Haspel'in bu göreve getirilmesi ABD'de geniş yankı bulmuştu

Tayland'da bulunan CIA hapishanesini yöneten Haspel, CIA Başkanı Mike Pompeo'nun yardımcılığı görevine getirilmişti.

Pompeo, Haspel'in atamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Haspel'i "örnek bir istihbarat çalışanı" olarak tanımlamıştı.

Pompeo, "Haspel, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde neticelendirecek örnek bir kişidir. İstihbari yeteneklerinden dolayı çok şanslıyız" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Rex Tillerson Donald Trump Beyaz Saray Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title