Haberler

Tren Kazasında Ölen Ebru Ilıcalı'nın Ailesi: Tcdd de Yargılanmalı

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Feneryolu tren istasyonunda, bebek arabasındaki 4 yaşındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ölümüyle...

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Feneryolu tren istasyonunda, bebek arabasındaki 4 yaşındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması Kadıköy Adliyesi'nde görüldü. Makinist ve kondüktörün yargılandığı dava öncesinde, Ilıcalı'nın ailesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) üst düzey yetkililerinin de yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

Kadıköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı, ablaları Canan Fergan ve Binnaz Akgül, akademisyen arkadaşları ve tutuksuz sanıklar Süleyman Özkoç ile Abdullah Çiğdem katıldı. Tarafların savunmalarını yaptığı ve tanıkların dinlediği duruşma sonunda 22 Mart'da olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 2 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.

Tren kazasında hayatını kaybeden Akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'ının eşi Sabri Akın Ilıcalı, duruşma çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sanıkların suçlarını kabul etmediklerini ifade eden Ilıcalı, "Olayda tabii ki sanıkların büyük oranda suçu var. Ama aynı zamanda teknik olarak pek çok sorunun da varlığı söz konusu. Peronlarda, işletmenin düzeniyle ilgili, trende kimin kontrolü sağladığıyla ilgili bazı uyumsuzluklar olduğu ortaya çıktı" dedi.

Kazanın meydana gelmesinden bu yana olayın sadece 2 çalışanın değil, bunun ötesinde bir organizasyon yetersizliğinden kaynaklandığını düşündüklerini kaydeden Ilıcalı, "Onun için de TCDD üst düzey yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Öncelikli olarak, bu kurumun periyodik olarak böyle kazalara sebebiyet veren ve geçmişinde çok ağır kazaları da olan bir kurum olduğunu biliyoruz. Bunun düzelmesi için vesile olmak istiyoruz. Asıl amacımız da, hayatlarımızda çok önemli sorunlara yol açan bu olayla ilgili sorumluların ortaya çıkarılıp, suçlarının tespit edilip cezalandırılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Avukat Abdullah Kaya ise dava dosyasını basit olarak gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Meydana gelen bu elim olay ve gerçekleşen feci ölüm, sadece bir makinist ve kondüktöre yüklenecek kadar basit bir olay değil. Burada gerek uluslararası kriterler, gerekse TSE'nin, Devlet Demiryollarının kabul ettiği kriterler açık ve net olarak ortada. Ancak bu standartlar dışında bir hizmet veriliyor. ve bu hizmet dışında gencecik bir bayan feci şekilde hayatını kaybediyor. Biz olayın başından beri gerek savcılık makamına, gerekse diğer ilgili birimlere bunu bildirdik. Ancak açılan davada bu istediğimiz sonucu alamadık. Şu an da olay sadece bir kondüktör ve makinistin üzerine yıkılmaya çalışılıyor. Ancak savunma avukatlarının da, bu olayın bir işletme hatası olduğu, gerek trenlerin, gerekse peronların standartlara uygun olmayan hizmet verdiği ve bu konuda kusuru olanların ortaya çıkarılması talepleri oldu. Dolayısıyla bizim dün itibariyle yaptığımız şikayet dilekçemiz var. Ağır işletme kusuru olanların yargı önüne çıkarılması talebimiz var."

Ebru Gültekin Ilıcalı'nın akademisyen arkadaşları da Kadıköy Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, sorumluların cezalandırılmasını istedi. - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Sabri Akın Ilıcalı Kadıköy Tcdd Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title