Haberler

) Trabzonspor Başkanı Şener: "Yeni Müzeye Bu Kupayı Onurla Koyacağız"

Trabzonspor'un 65.Olağan Genel Kurulu'nda kulübün borcunun 99 milyon 741 bin TL olduğu açıklandı.

Trabzon spor'un 65. Olağan Genel Kurulu'nda kulübün borcunun 99 milyon 741 bin TL olduğu açıklandı. Yönetim kurulu oy birliği ile ibra edilirken Başkan Sadri Şener, şampiyonluk kupasının yeni müzeye geleceğini söyledi.

GENEL KURUL BAŞKANI ALGAN: "FENERBAHÇE'NİN YAPTIKLARINI BİZ YAPSAK DEĞİL LİGDEN, TÜRKİYE'DEN UZAKLAŞTIRILIRDIK"

Trabzon spor'un 42. Dönem 65. Olağan Genel Kurulu Hamamizade İhsanbey Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İki katlı salonun tamamen dolduğu Genel Kurul, Genel Sekreter Hasan Yener'in konuşmasıyla başladı. Daha sonra Genel Kurul Başkanlığı seçimi yapıldı, ardından da saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Genel Kurul Başkanlığı'na getirilen İlhami Algan, yaptığı konuşmada kulübün çok talihsiz bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Etik Kurul raporu açıklanmasına rağmen Trabzon spor'u adeta olayın içine çekmeye çalışıyorlar. Fenerbahçe 14 maça müdahaleyle suçlanıyor. Bu durumdaki bir Fenerbahçe futbol takımı, hala Spor Toto Süper Lig'de yarışa devam ediyor. Değil 14, bir maçta bile şike yapsaydık bizi ligden değil, Türkiye'den uzaklaştırmaya kalkarlardı. Bizim bizden başka dostumuz yok. Gerek eleştirirken gerek özeleştiri yaparken dikkatli olmalıyız. Hocamıza, kulübümüze, futbolcularımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

KULÜP MÜDÜRÜ ZENGİN: "HAKKIMIZI UEFA TESLİM ETMİŞTİR. ŞAMPİYONLUK BİZE VERİLMELİDİR"

Kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin ise, gelir - gider tablosunu genel kurul üyelerine sundu. Zengin, hak ettikleri şampiyonluğun kendilerine verilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Ülkemizde teslim edilmeyen haklarımız UEFA tarafından teslim edilmiştir. ve ülkemizi, 'Düşler Sahnesi' olarak değerlendirilen Şampiyonlar Ligi'nde en iyi şekilde temsil ettik. Aldığımız 7 puan ve ortaya koyduğumuz performans sonucu UEFA'dan teşekkür yazıları aldık" diye konuştu. Zengin, borsada yaptıkları çalışmalarda önemli sonuçlar aldıklarını da ifade ederek, "Önümüzdeki 25 yıllık yükümlülüklerimiz de hesaba katıldığında kulübümüze yapmış olduğumuz maddi değer katkısı 330 milyon dolar olmuştur. Kısa vadede 50 milyon TL nakit girdi sağlandı. Bu sayede ekonomik ve idari istikrara ulaşıldı."

GENEL KURUL ÜYESİ GÜRSOY: "YÖNETİCİLERİN YANINDA YER ALMALIYIZ"

Kulübün bilançosunun sunulmasının ardından genel kurul üyelerine söz verildi. İlk sözü alan Genel Kurul Üyesi Ömer Gürsoy, bu zorlu süreçte kulübün yanında olamadıklarını ifade ederek, "Düşünecek vaktimiz bile yok. Yapacak çok işimiz var. Fenerbahçe menfi yönde kulübüne sahip çıktı, mecliste bile yasa çıkarttı. Beşiktaş camiası koyduğu tavırla kupayı iade etti. Bizim arkadaşlarımız bu pisliğe bulaşmadı diye mi yanlarında değildik. Kulüp, yöneticilerin, başkanların değil Trabzonsporluyum diyen herkesindir. Camianın yönetimin yanında olması durumunda hiçbir güç bu kulübe karşı çıkamaz. Bu sorun çözülene kadar kayıtsız ama koşulsuz yönetimin yanında olmak her Trabzonsporlu'nun borcudur. Sayın TFF başkanı, Başkan Sadri Şener'e hitaben, 'Bugüne kadar konuşmuyordunuz, şimdi niye konuşuyorsunuz?' diyor. İnsan Allah'tan korkar. Ligde 4 maçta bizi katlettiler. Bunu görmüyor musunuz? Biz isterlerse onlarla anlayabilecekleri dille de konuşabiliriz. Trabzon spor kulübü ayağa kalktığında gücümüzü herkes iyi bilir. Bunu bilmeyenlere gerekirse hatırlatırız ama umarım bunlara ihtiyaç kalmaz" diye konuştu.

CEVAHİR: "ATILAN ÇAMURLAR KURUMuşTUR"

Genel kurul üyesi Mehmet Cevahir ise, yönetim kuruluna atılan çamurların kuruduğunu ifade ederek, " İyi günde, kötü günde hep birlikte olmak düşüncesiyle yola çıkan taraftarlar olarak, yönetimin hatalı taraflarını da değerlendirerek, takımın yanında olmak asli görevimizdir"dedi.

KULÜBÜN BORCU 99 MİLYON 741 BİN 240 TL

Trabzon spor'un 2012 yılı konsolide tahmini bütçesinin 362 milyon 250 bin TL olarak açıklanmasının ardından Denetleme Kurulu raporu okundu. Rapora göre kulübün toplam borcunun 99 milyon 741 bin 240 bin TL olduğu açıklandı.

ŞENER: "BU İŞİN İÇİNDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK"

Başkan Sadri Şener ise, İstanbul'da yaşayan biri olarak son zamanlarda yaşananlardan dolayı kendisini yalnız hissetmeye başladığını söyledi ve "Ama bu destekler bize bu mücadelede daha büyük güç katacaktır, Trabzon spor, haklı olduğu sonuca ulaşacaktır. Bugün gazetelerde çıktı, 'Bu kupanın ruhu Trabzon spor'a gelmiştir, sadece tenekesi kalmıştır, o da mutlaka gelecektir' dedim. Buna emin olun, gelecek. Bu süreç bizi fazlasıyla yordu ve yıprattı. Trabzon spor veya Türk spor tarihine bakarsanız böyle olaylar yok gibi. Belki vardı da haberimiz yoktu. Bu kadar tapelerin, bu kadar kanun değişikliklerin, olayların olduğu bir yıla rastlanmadı. Bu da bize denk düştü. Büyük bir tecrübe de kazandık. Yargı süreci devam etmesine rağmen biz bu işin içerisinden alnımızın akıyla çıktık, çıkacağız" dedi.

"ETİK KURULU RAPORUNUN 5 SANTİM AŞAĞI, 5 SANTİM YUKARIYA GİTMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Başkan Sadri Şener, Etik Kurul'un hukukçulardan, hukuk profesörlerinden oluştuğunu da hatırlattı ve "Dolayısıyla verdiği raporun 5 santim aşağıya, 5 santim yukarıya gitmesi mümkün değildir. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Takımımızın ilk yarı aldığı sonuçlar istediğimiz gibi değil. Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Fakat aranızda futbol oynamış bir sürü insan var. Biz 25., rakiplerimiz 15. maça çıktı. Bu büyük bir etkendir. Play - Off'un Trabzonspor'a çok zarar verediğini ve takımın çok yorgun düştüğünü söyledim. İnşallah önümüzdeki sene bu tür şeyler olmaz dedim. 3 puanlık sistemde çok değişiklik olur. Nisan' da lig bitiyor. Bizim tekrar yukarıya çıktığımız günleri göreceğiz" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ BİZİ DİSİPLİNE ETTİ"

Çok kısa bir devre arasına girdiklerini de ifade eden Başkan Sadri Şener, şöyle devam etti: "Bu zamanı en iyi şekilde kullanacağız. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katıldık. Hem Türkiye'yi hem de Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. UEFA Avrupa Ligi'nde PSV ile 16 Şubat'ta karşılaşacağız. Şampiyonlar ligi bizi belli bir seviyde disipline etti. İki maçta birer dakika geç çıktık diye ceza yedik. Stadımızı belli bir seviyeye getirdik. Bir haftada stat zemininin çimlerini değiştirdik. Biz değiştirince Galatasaray da değiştirdi. UEFA'dan bu konuda teşekkür aldık."

"RAKİPLERİMİZİ KIRMADAN ELEŞTİRECEĞİZ"

Başkan Şener, şike ve teşvik sürecine çok geniş olarak girmek istemediğini de belirterek, "Yeni müzeye bu kupayı onurla koyacağız. Bir tek haram puan almadan. Bu arada rakiplerimizi kırmadan eleştireceğiz. Sonuçta Türkiye Ligi'nde yarışıyoruz, Trabzon'da yarışmıyoruz. Bunları da göz ardı etmemeliyiz. En ufak hakkımızı gücümüz yettiğince İstanbul'da savunmaya devam edeceğiz, ediyoruz" dedi.

"TELEFONLARIMIZA GELEN KÜFÜRLERİ SİNEYE ÇEKİYORUZ"

Telefondan çok küfür yediklerini de ifade eden Başkan Şener, şöyle konuştu: "Şahsıma ve yönetim kurulu üyelerime, telefonlarımızı öğrenen rakiplerimiz tarafından epeyce küfür edilmesine rağmen bunları sineye çekmek durumunda kalıyoruz. Trabzonspor için, 27 yıllık hasrete son vermek için bunları da sineye çekmek zorundayız. Özellikle de Tonya orijinli biri olarak" diye konuştu.

"SADECE HOCAMIZIN İSTEDİĞİ OYUNCULARI ALACAĞIZ"

Şener, Şenol Güneş'in isteği dışında transfer yapılmayacağını da ifade ederek, "Transferle ilgili gündem var. Hocamızın net olarak talep ettiği bir oyuncu varsa, imkanlarımız müsait. Bunu almaktan bir çekincemiz yoktur. Her zaman alabiliriz. Teknik heyetin rızasıyla bunu yaparız. Bunun böyle bilinmesini rica ediyorum. Hocamızın dışında hiçbir yönetici arkadaşımızın, başta başkan olarak benim oyuncu alıp getirme, antrenmana çıkarma yetkisi yoktur" dedi.

"ERSEN MARTİN DAVASINI KAZANDIK ANCAK HUELVA KULÜBÜ İFLAS ETMİŞ"

6 yıldır süren Ersen Martin davasını kazandıklarını da ifade eden Şener, "Altı yıldır FIFA'da süren Ersen Martin davası var. Kısa bir süre önce CAS'ta bu davaya kazandık. 1 milyon dolar kazandık. Ama Huelva Kulübü iflas etmiş. Sevgili Şenez Erzik abi UEFA'da bu davayı öne aldırsaydı bugün parayı almış olurduk. Çünkü henüz yeni iflas etmiş kulüp. Şimdi İspanyolca bilen bir avukat bulup iflas mahkemesine başvuracağız" dedi.

"58. MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİNE TrabzonSPOR KARŞIDIR"

Başkan Şener, bir genel kurul üyesinin, '58. madde ne olacak, küme düşme kaldırılacak mı?" şeklindeki çıkışına ise, "58. maddenin değiştirilmesine Trabzonspor kulübü karşıdır. Böyle bir şeye imza atmayız" dedi.

Başkan Sadri Şener, konuşmasının ardından genel kurul üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra dilek temenniler bölümüne geçildi ve genel kurul sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title