Haberler

Trabzon?da CHP'nin Eğilim Yoklaması Horonla Başladı

Trabzon'da CHP'nin eğilim yoklaması horonla başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin, il gençlik kolları üyelerinin parti binasını işgal etmesinin ardından kontenjan uygulamasını kaldırmak zorunda kaldığı Trabzon'da, eğilim yoklaması horonlarla başladı.

CHP'de 16 Mart'ta yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Trabzon'da milletvekilliği seçimi öncesinde kontenjanlı eğilim yoklaması yapılmasına karar verilmesi kentte büyük tepki çekmiş, Gençlik Kolları üyeleri İl Başkanlığı binasını işgal etmişti. İşgali destekleyen il ve ilçe yönetimleri ile 17 milletvekili aday adayı da istifalarını genel merkeze göndermişti. Parti binasındaki masa ve sandalyelerle merdivene barikat kuran, merdiven boşluklarını 'Örgütün partisine örgüt el koydu', 'İnancımız demokrasi', 'İrade gençlikte', 'Gençlik tarafından işgal edilmiştir' pankartlarıyla donatan gençler, 8 gün boyunca İl Gençlik Kolları üyesi olmayan hiç kimseyi partiye almadı. İl örgütünün büyük tepkisini çeken kontenjan uygulamasının kaldırılması sonucunda gençlik kolları üyeleri 24 Mart'ta işgali bitirerek parti binasını terk etti.

ÖNCE HORON, SONRA OY

CHP Trabzon teşkilatlarında bugün kontenjansız eğilim yoklaması yapıldı. Eğilim yoklaması öncesinde milletvekili aday adayları ve partililer, kemençe eşliğinde horon oynadı. Mevcut CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun girmediği eğilim yoklamasında 17 milletvekili aday adayı için 8 bin 800 partilinin oy kullanacağı belirtildi. Trabzon merkezin yanı sıra tüm ilçelerde de sandıklar kurulurken, CHP'liler saat 08.00'den itibaren oy vermeye başladı.

GÖK: SANDIK NEYSE HERKES ONA UYACAK

Eğilim yoklamasına katılan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, uygulamanın tüm partilere örnek olması gerektiğini belirterek, 'Her yerde bütün partililerimiz akın akın sandıklara giderek, özgür iradeleri ile milletvekili adaylarını belirleyecekler. Adaylarımız birbirleriyle demokratik yarış sergiledi. Bundan büyük mutluluk duyduk. Buradan çıkacak sonucun partimize ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. CHP'nin bu tavrı umarım Türk siyaseti ve diğer partiler için bir örnek teşkil eder. Sonuçları aldıktan sonra burada açıklayacağız ve bu sonuçlar uygulanacaktır. Sıralama ne olursa olsun genel merkez tarafından değiştirilmesi söz konusu değil. Sandığın iradesi neyse ona herkes uyacak' dedi.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ise, Trabzon'da bir demokrasi şöleni yaşadıklarını ifade ederek, Trabzon'un Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title