Haberler

Toyota Türkiye Ceo'su Bozkurt Açıklaması

"Toyota, çevreyi kirleten değil havayı temizleyen otomobiller üretmek için çalışıyor" "Hedefimiz hibrit teknolojisini 2020 yılından sonra tüm otomobillerimize uygulamaktır"

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Toyota'nın çevreyi kirleten değil havayı temizleyen otomobiller üretmek için çalıştığını belirterek, "Hedefimiz, hibrit teknolojisini 2020 yılından sonra tüm otomobillerimize uygulamaktır" dedi.

Toyota açıklamasına göre; Şirket, hibrit teknolojisiyle üretilen ilk seri üretim Prius'u piyasaya sunduğu 1997 yılından bu yana 6 milyon 200 bin hibrit otomobil satışı gerçekleştirdi. Toyota'nın hibrit teknolojisi kullanılan otomobilleri sayesinde, bugüne kadar Türkiye'nin son 7 yıllık benzin tüketimine eşdeğer 15 milyon litre yakıt tasarrufu sağlandı. Böylece, dünyada 41 milyon ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleşmesine öncü olundu.

Şirket ayrıca, dünya genelinde 24 olan hibrit model sayısını 2 yıl içinde 39'a çıkaracağını duyurdu. İnsana ve doğaya saygılı otomobiller üretmek için yıllık yaklaşık 8 milyar dolarlık Ar-Ge bütçesi ayıran Toyota ayrıca, Interbrand tarafından gerçekleştirilen "En İyi Küresel Yeşil Markalar (Best Global Green Brands)" raporunda üst üste 3'üncü kez dünyanın en çevreci markası seçilmeyi başardı.

Toyota'nın  çevreci otomobil teknolojisi

Toyota, enerji yoğunluğunu maksimize edecek sistemlerle kablosuz pil şarj sistemi testlerine aralıksız devam ederken, yakıt hücreli motor teknolojileri üzerinde de çalışıyor. Bunun son örneği olarak, hidrojen yakıt hücreli otomobillerin gelişimine öncü olarak hibrit FCV konseptinin 2015 yılında yollarda olması planlanıyor. FCV konsept, sadece su buharı üreten dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip 4 kapılı sedan otomobili olacak.

Mevcut ürün gamındaki dizel ve benzinli motorlarının verimliliğini geliştirmeyi de sürdüren Toyota, konvansiyonel yakıt  kullanılan motorlarda, yakıt tüketimi ve egzoz gazı emisyonunun minimuma düşürülmesini hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Toyota'nın enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve böylece karbondioksit salınımını en aza indirme çalışmalarına 1970'li yıllarda başladığını belirterek,ulaşım sektörünün tüm dünyadaki karbondioksit salınımının önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkati çekti.

Bozkurt, çevre konusunda geliştirilen teknolojilerle "öncü ve lider" konumunu sürdüren Toyota'nın, çevreyi kirleten değil havayı temizleyen otomobiller üretmek için çalıştığını kaydederek, şunları ifade etti:

"Ürün tasarımı ve geliştirilmesinden geri dönüşüme kadar tüm sürecin kontrol altında tutulması için de programlar geliştiriyor. Toyota olarak hedefimiz hibrit teknolojisini 2020 yılından sonra tüm otomobillerimize uygulamaktır. Bugün yoğun İstanbul trafiğinde yakıt maliyetlerinden kaynaklı yılda yaklaşık 4 milyar lira istenmeden israf ediliyor. Toyota markası için çevre en öncelikli konuların başında gelmektedir. Gelecekte çevre dostu araçların tercih edilme kriterlerinde ilk sırayı alacağına da inanıyoruz. Toyota hibrit teknolojisini bugüne kadar başarıyla uygulamış ve uygulamayı sürdürmektedir. Toyota, akıllı ulaşım sistemleri, güvenlik sistemleri ve yüksek kapasiteli lityum–air batarya gelişimine yönelik çalışmalarına da devam etmektedir." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Toyota Türkiye İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title