Haberler

Toptaş Köyünde Aşure Günü Etkinliği Düzenlendi

Kumluca'ya bağlı Toptaş köyünde bu yıl 6'ncısı düzenlenen aşure günü etkinliği gerçekleştirildi.

Her yıl Ali Özütemiz futbol sahasında gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl hava muhalefeti nedeniyle Kumluca Belediyesi Toptancı Halinde yapıldı. Etkinliğine Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Alevi dedesi İsmail Kolağasıoğlu tarafından dua edildi.

Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe katkı sağlaması adına Toptaş köyü sakinlerinin düzenlediği etkinliğin bu yıl 6'ncısının yapıldığını söyledi.

Aşure günü etkinliği ilki yapıldığında, tertip komitesinden bu işi devam ettirmelerini istediğini ifade eden Çetinkaya, "Birlik ve beraberliğimiz adına bu tür etkinlikleri her geçen yıl biraz daha güzelleştirerek, katılımı artırarak yapalım. Belediye olarak üzerimize düşen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Eğer daha fazla katılım olursa gelecek yıllarda çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacak bir hikayemiz, güzel bir anımız olur" dedi.

Konuşmanın ardından Çetinkaya, İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe ve protokol üyeleri, vatandaşlara aşure dağıttı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Kıvırcık Ali Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title