Haberler

Litros Sanat'tan Deniz Kokulu Sayı

Güncelleme:

Eklenme tarihi 21 Haziran 2021ABONE OL LİTROS SANAT'TAN DENİZ KOKULU SAYI Türkiye'nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat, 'İstanbul Boğazı' temalı 11. sayısıyla okurun huzuruna çıktı.

Eklenme tarihi 21 Haziran 2021

ABONE OL LİTROS SANAT'TAN DENİZ KOKULU SAYI Türkiye'nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat, ' İstanbul Boğazı' temalı 11. sayısıyla okurun huzuruna çıktı. Litros Sanat'ın bu sayısında denizlerdeki müsilaj felaketinden hareketle yaşananların kültür sanat alanına olan yansıması çok yönlü bir şekilde ortaya konuyor. Gazetede yer alan "Boğaziçi edebiyatımıza ilham verecek mi? " başlıklı dosya haberde, Türk edebiyatına ilham veren İstanbul boğazının bu rolünü ne şekilde devam ettirebileceği tartışılıyor. Dosyada Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Mustafa Kutlu, Nurettin Durman ve Özcan Ünlü'nün görüşlerine yer veriliyor. Ayrıca Marmara Denizi'nin karşı karşıya olduğu müsilaj tehdidini aylar öncesinde yaptığı dalışlarda tespit eden su altı yönetmeni Özgür Sait Gedikoğlu ile yapılmış bir röportaj da okurun ilgisine sunuluyor.

YOLU BOĞAZ'DAN GEÇEN FİLMLER

Litros Sanat'ın bu sayısında Yaren Leylek ile Adem amcanın buluşma anını ölümsüzleştiren doğa fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş röportajı yer alıyor. Röportajda Tüydeş'in sanat serüveni ve müsilaj konusuna ilişkin görüşleri ortaya konuyor. Gazetede yer alan "Yolu Boğaz'dan geçen filmler" başlıklı haberde ise sinemada İstanbul Boğazı'nın başrolde olduğu yapımlar ele alınıyor. Gazetenin kitaplık köşesinde ise İstanbul Boğazı'nı konu alan eserler okurun ilgisine sunuluyor.

Gazetenin bu sayısında İstanbul' olan sevgisiyle tanınan şair ve yazar Yahya Kemal Beyatlı'nın portresine yer veriliyor. Ayrıca 90'dan fazla ülkede binlerce öğrencisi bulunan ve İslami geometrik desenler eğitimi veren Samira Mian ile yapılmış bir söyleşi de okura farklı bir pencere sunuyor.

Litros Sanat'ın ayaküstü köşesinde ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ile yapılmış kısa bir söyleşi gazete sayfaları arasındaki yerini alıyor.

Litros Sanat'ta yazar Sadık Yemni "Kutuplarda Demli Karadeniz Çayı ve Ayın Arka Yüzünde Türk Kahvesi 1", yazar Naime Kovan Genç Hikayeciye Yol İşaretleri-1" ve yazar Merve Uygun "Denizin Düşündürdükleri" başlıklı yazılarıyla okurla buluşuyor.

Güncel haberlerle zenginleştirilmiş Litros Sanat, PDF formatında litrossanat. com üzerinden indirilerek okunabiliyor.

Öğrencilerin Dilinden Özbek Kültürü Esenlerli öğrenciler, "Dünyanın Renkleri" programında Avrupa ve Asya arasındaki tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Özbekistan'ın kültürü, tarihi...

Öğrencilerin Mini Türkiye Turu Esenlerli çocuklar, 1453 Panorama Tarih Müzesi ve Miniatürk Parkı gezilerinde doyasıya eğlendi. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ...

Hayvanların Dünyasını Keşfettiler Esenlerli öğrenciler, "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nı gezdi. Esenler...

Metris'te Kutlu Doğum Esenler Belediyesi, Metris Buluşmaları kapsamında mahkümlara yönelik Kutlu Doğum programı düzenledi. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü...

Kaynak: Habermetre / Toplum

İstanbul Boğazı Nurettin Durman Marmara Denizi İstanbul Toplum Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title