Haberler

Engelli çocuklara yönelik "Benim hayalim benim polisim" projesi sona erdi

Güncelleme:

Proje kapsamında 14-18 yaş arasındaki engelli çocukların yapmış olduğu resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Proje kapsamında 14-18 yaş arasındaki engelli çocukların yapmış olduğu resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Öğrencilerin zorbalıktan korunmaları konusunda bilinçlendiği gözlendi.

Şişli'de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Benim hayalim benim polisim" projesi sona erdi. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan ve Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Saadet Özel Eğitim Meslek Okulu'nda bir ay süreyle polis ekipleri, 14-18 yaş arasındaki engelli bireylerle vakit geçirdi.

Öğrencilerin hayallerindeki polisi yakından tanımalarını, hayattaki engelleri ortadan kaldırmalarını, görsel ve sanatsal konularda gelişmelerini, hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmalarını, bilinçlenmelerini sağlamayı hedefleyen proje sonunda özel bireylerin, polise ve devlete güven duygusunun arttığı, hayata bağlılıklarının güçlendiği, zorbalıktan korunmaları konusunda bilinçlendiği gözlendi.

Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, projenin kapanış ve resim sergisinde yaptığı konuşmada, sosyal dışlanmaya maruz kalan engelli çocuk ve gençlerin toplumdan soyutlandığı ve psikolojik olarak zor durumda kaldıklarının bilindiğini ifade etti. Farkındalığı hep oluşturmak ve engelli bireylerin eğitimin her alanından faydalanmalarını sağlamanın gerektiğini dile getiren Türkel, "Bu çalışmaları yaparken de kültür sanat kursları, resim, müzik yarışması gibi etkinlikler düzenlenmesi, onların geleceğe güvenle bakabilmeleri, bu toplumda ben de varım diyebilmeleri hedeflenmektedir. " dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Türkel ile Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gülden Cevahir, proje kapsamında başarılı olan öğrencilere ödül verdi. Kaymakam Ali Fuat Türkel, öğrencilerin yaptığı resim sergisini gezdikten sonra buradaki bir tabloyu İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan'a hediye etti. Toplum Destekli Şube Müdürü Şekip Akın'ın da katıldığı etkinlikte projeyi yürüten polis memuru Burcu İstanbullu Dildar da katılımcılara bilgi verdi. AA

Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Hisarcık Şişli Toplum Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Isparta Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Isparta Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Iğdır Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Iğdır Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hakkâri Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hakkâri Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Hatay Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Hatay Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title