Haberler

Topbaş'tan Fen İşleri Müdürüne Sert Uyarılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilköy'deki Havuzlu Kavşak'ın tamamlanmasında gecikme olacağını belirterek nedenlerini anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilköy'deki Havuzlu Kavşak'ın tamamlanmasında gecikme olacağını belirterek nedenlerini anlattı.

Kadir Topbaş, " Biz bunun, bu yıl sonuna varmadan bitirilmesini arzu etmiştik. Çalışma sürecini öyle başlatmıştık ama işi alan birinci müteahhit maalesef teminatını yakmak suretiyle bir müddet sonra vazgeçti. Bu sürede ikinci müteahhite yetiştirmek bununla ilgili yazışmalar yirmi gün kadar bir zaman aldığı için gecikiyor ve Ocak ayı sonu itibariyle burası bitecek"

Topbaş, Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak'a "Çağlayan Kavşağı"ndaki aksaklıkları örnek göstererek sert bir dille uyarılarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilköy'de yapımı devam eden Havuzlu Kavşak ile ilgili incelemelerde bulundu. Baretini ve çizmesini giyerek tünel çalışmalarını yerinde inceleyen Topbaş, daha sonra devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Daha önce "Niyetimiz Ekim sonu, Kasım başı gibi bitirmek" açıklaması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilköy'deki Havuzlu Kavşak'ın Ocak 2011'e yetiştirilmeye çalışacağını açıkladı.

Topbaş, "Buraya çözüm olarak alt geçit olayını hazırladık. Burada var olan trafikte bu şartlarda çalışmak çok zor. Tabii biz bunun bu yıl sonuna varmadan bitirilmesini arzu etmiştik. Çalışma sürecini öyle başlatmıştık ama işi alan birinci müteahhit maalesef teminatını yakmak suretiyle bir müddet sonra vazgeçti.

Bu sürede ikinci müteahhite yetiştirmek bununla ilgili yazışmalar yirmi gün kadar bir zaman aldığı için gecikiyor ve Ocak ayı sonu itibariyle burası bitecek. Biraz daha sıkıntı vermeye devam edeceğiz "dedi.

Topbaş şu anki temennilerinin Ocak sonu itibariyle bitirmek olduğunu da kaydetti.

" İKİ GİDİŞ İKİ GELİŞ OLACAK "

Topbaş, kavşağa yapılan tünelle ilgili bilgiler de verdi.

Topbaş, "Başlangıç noktasından gidiş noktasına 400 metre. 135 metresi kapalı geçiyor. İçerdiği yükseklik 5 metre. İki gidiş iki geliş olmak üzere bir transit geçiş sağlayan önemli bir aks. En çok bu geçişte bir yoğunluk vardı. Bunu çözüyoruz. Bu havuzu tekrar yerine yerleştireceğiz bununla ilgili bir çalışma da yürütülüyor.

İnanıyorum ki bu güzellik İstanbullulara hizmet verecek önemli noktalardan bir tanesi. 18 milyon liraya maloluyor. Bunun 10 milyon lirasını biz karşılıyoruz belediye olarak. 8 milyon lirasını da Ulaştırma Bakanlığımız ve ilgili kurum karşılıyor. Havaalanına etkili girişler çıkışlar olduğu için böyle bir paylaşım yaptık "diye konuştu.

Başkan Topbaş, bu arada ismini havuzundan alan kavşağın havuz yapım çalışmalarını da inceledi. Topbaş, "Bu havuzu bire bir ölçekli olarak yerine uyguluyoruz. Daha önce gördüğünüz bu havuzun yapımında kullanılan mermer yerine başka bir malzeme kullanacağız derzler görünmesin diye. İçinden de let aydınlatmayla ışıklandırılacak. Rengarenk bir çalışma yapılacak. Boğaziçi Köprüsünü aydınlatan firma bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Havuzun daha mükemmelini daha modernini yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

" HAYDARPAŞA ONARILIR. ONARILMAYACAK DEĞİL "

Topbaş daha sonra, gazetecilerin izolasyon sırasında çıkan yangında çatısı tamamen yanan Haydarpaşa Gar binasıyla ilgili tadilata izin çıkmamasıyla ilgili haberlere de yanıt verdi. Topbaş, "Tabii bunlar bizim belediyemizin dışında ama ben bir mimar olarak sizi bilgilendirmem gerekirse koruma kurulları tarafından verilecek belgeleriyle yapılacak işler "dedi.

Topbaş, "Yenilenecek çalışılacak yapılacak ama mühendislikte ana temel ihtimalleri sıfırlama sanatıdır. Maalesef orada daha önce yapılan kablolar kablo kesitleri herşeye tedbir almak lazım" diye konuştu.

Başkan Topbaş, "Onarılır. Bütün eserler kültürel miras ağırlıklı onarılıyor. Onarılmayacak değil ama bunun imkanları var fırsatları var. Özgün malzemeyle özgün tarzda yapılmalı ve bu işi bilenler yapmalı. Herkes herşeyi yapamaz. Malzemeyi tanıyan insanlar yapmalı. "dedi.

TOPBAŞ'TAN FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANINA "ÇAĞLAYAN" UYARISI

Topbaş, Havuzlu Kavşak'taki incelemeleriini tamamladıktan sonra bir süre inşaatla ilgili tavsiyelerini de dile getirdi. Betonun hafif eğimli olması gerektiğini dile getiren Topbaş, Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak'a," Bunu hiç düşündünüz mü ? Aklınıza geldi mi ? "diye sordu. Daire Başkanı Uçak'tan "İtiraf edeyim yok Başkanım "dedi.

Topbaş daha sonra, "Onun için siz burada betonları hafif eğimli yapacaksınız. Üzerine su yalıtımlarını koyduğunuz zaman su geçse bile yanlara aktarmış olacaksınız.Tamam mı ?" diye konuştu.

Topbaş, gazetecilerin Ümraniye Tepeüstü kavşağıyla ilgili çalışmaların ne zaman başlayacağı sorusuna da yanıt vererek, "İhalesi yapıldı "dedi. Topbaş, Aynı yere başka bir alternatif düşünülüp düşünülmediğiyle ilgili ise, "Metro geliyor oraya. İhale ilanını verdik "diye konuştu.

Tepeüstü kavşağında çalışmaların ne zaman başlayacağıyla ilgili ise, "Yargıya götürüp itiraz edenler olursa, bu gecikmelere hatta iptallere kadar gidebiliyor. İnşallah olmaz. Bize bıraksalar biz yürürüz. Dava olunca işler karışıyor tabii. Başka numaralar da dönüyor kendi aralarında. Müteahhitlerin kendi aralarında sürtüşmeler oluyor. Ben sana bu ihaleyi vermeyeceğim deniyor. Bize itiraz olmasın 15 -20 gün sonra başlarız biz. Mahkemeye götürürlerse mecburen bekleriz "diye konuştu.

Topbaş inşaat alanından ayrılmadan önce Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak'a trafik işaretleri ve sinyalizasyon konusunda da sert çıktı. Topbaş, "Bir de trafikte çalışırken her zaman söyledim. İnsanlarımıza saygılı kent şantiyesi tedbirler, güvenlik açısından her türlü tedbiri koymak zorundasınız. İkazları önceden koyacaksınız. Trafik ışıklarını koyacaksınız. Hatta bir yolu kapatıyorsanız bir ay öncesinden radyolara anlatın.

Çağlayan'da çözdünüz onu, ama yayaları düşünmediniz maalesef. Herşeyi düşüneceksiniz mühendissiniz. Ben bunu yaptığım zaman karşılığı ne olabilir ? İnsanlar nereden gidecek ? Adam süratli gelirse buna girebilir mi ? Önceden ikazları sinyalizasyonları koymalıyız. "şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title