Haberler

Tokat'ın kültürü ve yemekleri İstanbul Havalimanı'nda tanıtıldı

Güncelleme:

İstanbul Havalimanında Tokat kültürünü ve geleneklerinin tanıtıldığı "Tokat Haftası" başladı.

Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, Anadolu lezzetlerini geçmişten günümüze sunan TAV iştiraki BTA bünyesinde yer alan Tadında Anadolu'nun Dış Hatlar Gidiş Terminali gümrüklü alandaki restoranında Tokat kültürü ve yemekleri tanıtıldı.

Etkinlikte, çemen, ceviz, pekmez türleri, gözleme, keşkek, bağ yaprağı, madımak çorbası, Tokat kebabı başta olmak üzere Tokat'a has eşsiz lezzetler yerli ve yabancı yolcuların beğenisine sunuldu.

Tokat Valisi Ozan Balcı, havalimanında görevli basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tokat'ın doğanın, tarihin ve kültürün kesiştiği önemli bir noktada yer aldığını söyledi.

Tokat'ın saklı bir cennet olduğunu aktaran Balcı, şöyle konuştu:

"Tokat üstü açık bir müze gibi. Anadolu Selçuklularının, Osmanlıların eserlerinin görüldüğü kıymetli şehir. İnsan malzemesi çok kıymetli, değerli, nitelikli ve kültür sahibi. Nitelikli ve kültür sahibi insanların asırlar boyunca süzerek getirdiği geleneksel yemekleri var. Bugün burada Tokat yemeklerini Tokatlı kadınlarımızın, aşçılarımızın, ürettiği ürünleri dünyaya sunmuş oluyoruz. Tokat aynı zamanda sebze meyve bahçesi. Çok güzel ürünleri var. Bunlardan çok güzel yemekler elde ediliyor. Bu kültürü burada yabancılara tanıtmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

Balcı, Tokat yemeklerinin havalimanında tanıtılmasından dolayı restoran yetkililerine teşekkür etti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da Tokat kültürünü ve yemeklerini İstanbul Havalimanı'nda tanıtmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"7 bin yıllık Tokat'ı gelin görün"

Tokat'ın zengin bir şehir olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Tokat gerçekten insanıyla, havasıyla, doğasıyla çok görülmeye değer bir şehir. Hazreti Mevlana, 'Hayatta iken Tokat'a gitmek gerek. Havası ve insanı mutedildir' demiş. Biz de bu sloganla yola çıktık. Yedi bin yıllık Tokat'ı gelin görün." dedi.

"Yabancılara kendi kültürümüzü tanıtmak ve göstermek büyük bir sorumluluk"

BTA Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İbrahim Demir de İstanbul Havalimanı'nda Anadolu lezzetlerini tanıtma etkinliğine ilk kez Tokat ile başladıklarını ve diğer illerle devam edeceklerini belirtti.

Anadolu'nun zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Demir, "BTA olarak 9 ülkede 18 havalimanındayız. 4 bin çalışanımızla 400 noktada hizmet veriyoruz. 10-12 markamız var. Bu markalarımızdan bir tanesi de Tadında Anadolu. Tadında Anadolu en kıymetli markamız. BTA olarak kendimize edindiğimiz misyon turizm elçiliği. 4 bin çalışanımız kendini turizm elçisi olarak görüyor. Yabancılara kendi kültürümüzü tanıtmak ve göstermek büyük bir sorumluluk. Amacımız bir farkındalık yaratmak." şeklinde konuştu.

Etkinliğe İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır ve BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil de katıldı.

Tokat Haftası etkinlikleri İstanbul Havalimanında yarın da sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Balcı Tokat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title